Negresă cu magiun- Rețeta lui Chef Adi Hădean

Este o prăjitură pufoasă, nu prea dulce, ce își păstrează textura până la 5 zile. O poți încerca și tu în propria bucătărie.
Ingrediente
- 190 g de unt (la temperatura camerei);
- 190 g de zahăr pudră (împărţit în 130 g şi 60 g);
- 4 ouă;
- 15 g de cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 190 g de alune de pădure măcinate;
- 115 g de făină;
- 2 linguri de lapte;
- un praf de sare, cuişoare pudră, scorţişoară;
- 1 lingurită rasă de ghimbir;
- 200 g de magiun;
Mod de preparare
Am ales o tavă cu diametrul de 22 de centimetri și am preîncălzit cuptorul la 180 de grade. Am separat albușurile și gălbenușurile, iar într-un bol am amestecat făina cu cacao și condimentele. Am amestecat untul cu cele 130 g de zahăr până când a devenit cremos şi deschis la culoare. Am adăugat pe rând gălbenuşurile mixând foarte după fiecare, apoi am completat cu ingredientele uscate şi am omogenizat, adăugând și laptele. Separat am bătut cu telul albuşurile cu restul de 60 g de zahăr.

Este o prăjitură pufoasă, nu prea dulce, ce își păstrează textura până la 5 zile. O poți încerca și tu în propria bucătărie.
Ingrediente
- 190 g de unt (la temperatura camerei);
- 190 g de zahăr pudră (împărţit în 130 g şi 60 g);
- 4 ouă;
- 15 g de cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 190 g de alune de pădure măcinate;
- 115 g de făină;
- 2 linguri de lapte;
- un praf de sare, cuişoare pudră, scorţişoară;
- 1 lingurită rasă de ghimbir;
- 200 g de magiun;
Mod de preparare
Am ales o tavă cu diametrul de 22 de centimetri și am preîncălzit cuptorul la 180 de grade. Am separat albușurile și gălbenușurile, iar într-un bol am amestecat făina cu cacao și condimentele. Am amestecat untul cu cele 130 g de zahăr până când a devenit cremos şi deschis la culoare. Am adăugat pe rând gălbenuşurile mixând foarte după fiecare, apoi am completat cu ingredientele uscate şi am omogenizat, adăugând și laptele. Separat am bătut cu telul albuşurile cu restul de 60 g de zahăr.