Orez cu ciupeci teriyaki. Rețetă by Adrian Hădean

Inspirată din bucătăria asiatică, combinația de orez cu ananas și curry se potrivește de minune. În viziunea lui Chef Adrian Hădean, mâncarea aduce bucurie, ne umple de energie, nu doar ne ajută să supraviețuim. De aceea, combinațiile îndrăznețe ar trebui să fie un adevărat moment de răsfăț.
Ingrediente:
- 200 de grame de ciuperci brune
- 4 linguri de sos teriyaki
- 1 linguriță de miere
- 200 de grame de orez basmati brun
- 50 de grame de orez negru
- o ceapă
- un morcov
- jumătate de ardei roșu
- 50 de grame de mazăre
- 3 linguri de sos de soia
- 150 de grame de ananas
- 1 linguriță de curry
- sare și piper
- o ceapă verde
- puțin ulei
Mod de preparare
Pentru a găti corect orezul, l-am lăsat la hidratat aproximativ 1-2 ore și l-am clătit foarte bine, în mai multe ape. L-am pus apoi la fiert pentru aproximativ 25 de minute, până s-a făcut al dente, după care l-am lăsat la scurs în strecurătoare. Am început să pregătesc ciupercile; le-am tăiat felii și le-am dat la cuptor, la 180 °C, pe folie de copt, presărate cu puțină sare și un strop de ulei. Între timp, am amestecat într-un vas sosul teryaki cu mierea și după aproximativ 10 minute le-am scos de la cuptor și le-am golit în vasul cu sos teryaki. Am amestecat bine ciupercile cu sosul, le-am pus înapoi în tavă cu tot cu sos și le-am mai dat la cuptor 5-8 minute.

Inspirată din bucătăria asiatică, combinația de orez cu ananas și curry se potrivește de minune. În viziunea lui Chef Adrian Hădean, mâncarea aduce bucurie, ne umple de energie, nu doar ne ajută să supraviețuim. De aceea, combinațiile îndrăznețe ar trebui să fie un adevărat moment de răsfăț.
Ingrediente:
- 200 de grame de ciuperci brune
- 4 linguri de sos teriyaki
- 1 linguriță de miere
- 200 de grame de orez basmati brun
- 50 de grame de orez negru
- o ceapă
- un morcov
- jumătate de ardei roșu
- 50 de grame de mazăre
- 3 linguri de sos de soia
- 150 de grame de ananas
- 1 linguriță de curry
- sare și piper
- o ceapă verde
- puțin ulei
Mod de preparare
Pentru a găti corect orezul, l-am lăsat la hidratat aproximativ 1-2 ore și l-am clătit foarte bine, în mai multe ape. L-am pus apoi la fiert pentru aproximativ 25 de minute, până s-a făcut al dente, după care l-am lăsat la scurs în strecurătoare. Am început să pregătesc ciupercile; le-am tăiat felii și le-am dat la cuptor, la 180 °C, pe folie de copt, presărate cu puțină sare și un strop de ulei. Între timp, am amestecat într-un vas sosul teryaki cu mierea și după aproximativ 10 minute le-am scos de la cuptor și le-am golit în vasul cu sos teryaki. Am amestecat bine ciupercile cu sosul, le-am pus înapoi în tavă cu tot cu sos și le-am mai dat la cuptor 5-8 minute.