Prăjitură tăvălită sau Lamington – un desert aromat recomandat de Adi Hădean
PUBLICAT: Sep 25, 2022

Prăjitura „tăvălită” cum se numește la noi are, de fapt, origini în Australia. Ea datează de pe la finalul secolului XIX, fiind denumită lamington, asemeni ducelui Lamington, guvernator de Queensland. Prăjitura constă într-un blat clasic și pufos de tort și un sos de cacao cu lapte și unt.
Ingredientele pentru cele 2 blaturi de prăjitură tăvălită:
- 4 ouă
- 5 g praf de copt
- Esență de migdale
- Praf de sare
- 150 g zahăr
- 170 g făină
Tavă pentru tort de 18 cm diametru.

Ingredientele pentru sosul de cacao:
- 65 g unt
- 270 ml lapte
- 30 g cacao pudră
- 100 g zahăr
Ingrediente adiționale:
- 100 g zmeură
- 150 g frișcă
- 150 g fulgi de cocos.
- CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Prăjitura „tăvălită” cum se numește la noi are, de fapt, origini în Australia. Ea datează de pe la finalul secolului XIX, fiind denumită lamington, asemeni ducelui Lamington, guvernator de Queensland. Prăjitura constă într-un blat clasic și pufos de tort și un sos de cacao cu lapte și unt.
Ingredientele pentru cele 2 blaturi de prăjitură tăvălită:
- 4 ouă
- 5 g praf de copt
- Esență de migdale
- Praf de sare
- 150 g zahăr
- 170 g făină
Tavă pentru tort de 18 cm diametru.

Ingredientele pentru sosul de cacao:
- 65 g unt
- 270 ml lapte
- 30 g cacao pudră
- 100 g zahăr
Ingrediente adiționale:
- 100 g zmeură
- 150 g frișcă
- 150 g fulgi de cocos.
- CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!