Shakshuka primăvăratică, rețeta lui Chef Adrian Hădean

Chef Adrian Hădean ne propune să profităm de verdețurile din piață, căci le vom simți lipsa curând. Și ne dezvăluie rețeta sa de Shakshuka primăvăratică.
Ingrediente
- 100 g de ciuperci
- 400 g de spanac
- 100 g de urzici
- o legătură de măcriș
- un praz
- 2 bucăți de ceapă verde
- un usturoi verde
- 40 g de de făină
- 200 ml de smântână dulce
- 120 ml de lapte
- 3 linguri de vin alb
- 3 linguri de muștar Dijon
- 80 g de cașcaval
- 2-3 ouă
- sare și piper
- nucșoară
- un cub mic de unt.
Mod de preparare
Am feliat ciupercile și le-am călit în puțin unt, până au prins o crustă aurie, apoi le-am lăsat să se odihnească pe o farfurie. În aceeași tigaie am călit spanacul, urzicile și măcrișul (spălate bine în prealabil). După aproximativ 3-4 minute, când verdețurile s-au înmuiat, le-am scos pe un fund de lemn și, cu ajutorul unui cuțit, le-am tăiat grosier. Atenție să nu le mărunțiți prea tare.

Chef Adrian Hădean ne propune să profităm de verdețurile din piață, căci le vom simți lipsa curând. Și ne dezvăluie rețeta sa de Shakshuka primăvăratică.
Ingrediente
- 100 g de ciuperci
- 400 g de spanac
- 100 g de urzici
- o legătură de măcriș
- un praz
- 2 bucăți de ceapă verde
- un usturoi verde
- 40 g de de făină
- 200 ml de smântână dulce
- 120 ml de lapte
- 3 linguri de vin alb
- 3 linguri de muștar Dijon
- 80 g de cașcaval
- 2-3 ouă
- sare și piper
- nucșoară
- un cub mic de unt.
Mod de preparare
Am feliat ciupercile și le-am călit în puțin unt, până au prins o crustă aurie, apoi le-am lăsat să se odihnească pe o farfurie. În aceeași tigaie am călit spanacul, urzicile și măcrișul (spălate bine în prealabil). După aproximativ 3-4 minute, când verdețurile s-au înmuiat, le-am scos pe un fund de lemn și, cu ajutorul unui cuțit, le-am tăiat grosier. Atenție să nu le mărunțiți prea tare.