Supă cremă de dovleac copt – o rețetă de toamnă, recomandată de Adrian Hădean

Acum e perioada când putem cutreiera după ciuperci prin păduri sau după dovleci prin piețe sau grădini. Mai jos aveți rețeta pentru o seară liniștită de toamnă, trebuie doar să savurați fiecare etapă- supă cremă de dovleac copt.
Ingrediente pentru supă cremă de dovleac copt:
- 1 dovleac hokkaido
- 1 dovleac plăcintar în care am servit supa
- 1 cartof dulce
- 2 cepe
- căpățână de usturoi
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- Câteva felii de țelină
- Ghimbir rădăcină
- 50 g unt
- 200 ml smântână de gătit
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță scorțișoară
- Foi de dafin
- 2l de apă pentru supă
- Sare și piper după gust

Modul de preparare pentru supă cremă de dovleac copt:
Pentru început am spălat bine legumele și le-am curățat de coajă. Le-am divizat apoi în două categorii –
legumele care merg la cuptor, respectiv dovleacul hokkaido, o ceapă, cartoful dulce și usturoiul. Pe acestea le-am așezat într-o tavă de copt și le-am stropit cu puțin ulei de măsline și praf de sare.

Acum e perioada când putem cutreiera după ciuperci prin păduri sau după dovleci prin piețe sau grădini. Mai jos aveți rețeta pentru o seară liniștită de toamnă, trebuie doar să savurați fiecare etapă- supă cremă de dovleac copt.
Ingrediente pentru supă cremă de dovleac copt:
- 1 dovleac hokkaido
- 1 dovleac plăcintar în care am servit supa
- 1 cartof dulce
- 2 cepe
- căpățână de usturoi
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- Câteva felii de țelină
- Ghimbir rădăcină
- 50 g unt
- 200 ml smântână de gătit
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță scorțișoară
- Foi de dafin
- 2l de apă pentru supă
- Sare și piper după gust

Modul de preparare pentru supă cremă de dovleac copt:
Pentru început am spălat bine legumele și le-am curățat de coajă. Le-am divizat apoi în două categorii –
legumele care merg la cuptor, respectiv dovleacul hokkaido, o ceapă, cartoful dulce și usturoiul. Pe acestea le-am așezat într-o tavă de copt și le-am stropit cu puțin ulei de măsline și praf de sare.