Supă cremă de păstârnac- rețeta lui Adrian Hădean

Ceva mai cremoasă decât o supă, dar mai ușoară decât o cremă, preparatul acesta e o adevărată surpriză, spune Chef Adrian Hădean. Cu gust bogat, ușor dulce, culoare neutră, nu prea știi la ce să te aștepți, când o vezi. Totul a pornit de la o vizită în piața Obor și de la o bătrânică simpatică ce mai avea pe tarabă doar acest păstârnac. Mi-a promis că va ieși ceva tare bun din el, că este de-ăla nou, de primăvară. A avut dreptate.
Ingrediente:
- 6 păstârnaci tineri
- 4 cepe (2 albe, 2 roșii)
- o țelină
- o căpățână de usturoi
- 50 g de unt
- 200 ml smântână pentru gătit
- sare, piper, curcuma
- o lingură de ulei
- 200 ml de supă de vită (optional)
- susan
- salvie.
Mod de preparare
Am spălat, curățat și tăiat legumele. Am ales să tai păstârnacul fâșii subțiri, pentru a se coace mai repede și pentru a mânca și copt puțin, de poftă. O altă variantă interesantă de a-l găti, vă recomand. Am condimentat legumele cu sare, piper, curcuma, ulei și le-am băgat la cuptor, la 200 de grade, cu tava acoperită cu folie de aluminiu.

Ceva mai cremoasă decât o supă, dar mai ușoară decât o cremă, preparatul acesta e o adevărată surpriză, spune Chef Adrian Hădean. Cu gust bogat, ușor dulce, culoare neutră, nu prea știi la ce să te aștepți, când o vezi. Totul a pornit de la o vizită în piața Obor și de la o bătrânică simpatică ce mai avea pe tarabă doar acest păstârnac. Mi-a promis că va ieși ceva tare bun din el, că este de-ăla nou, de primăvară. A avut dreptate.
Ingrediente:
- 6 păstârnaci tineri
- 4 cepe (2 albe, 2 roșii)
- o țelină
- o căpățână de usturoi
- 50 g de unt
- 200 ml smântână pentru gătit
- sare, piper, curcuma
- o lingură de ulei
- 200 ml de supă de vită (optional)
- susan
- salvie.
Mod de preparare
Am spălat, curățat și tăiat legumele. Am ales să tai păstârnacul fâșii subțiri, pentru a se coace mai repede și pentru a mânca și copt puțin, de poftă. O altă variantă interesantă de a-l găti, vă recomand. Am condimentat legumele cu sare, piper, curcuma, ulei și le-am băgat la cuptor, la 200 de grade, cu tava acoperită cu folie de aluminiu.