Tartă cu ciocolată și sare de mare, recomandarea lui Chef Adrian Hădean

Deserturile cu multă ciocolată sunt preferatele tuturor. Iar rețeta recomandată de Chef Adrian Hădean te va cuceri cu siguranță. Iată cum se prepară și care sunt ingredientele care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie!
Ingrediente pentru aluat (4 bucăți)
- 130 g de făină
- 65 g de unt
- 1 ou
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de lapte
- un praf de sare.
Mod de preparare
Am amestecat făina cu untul rece tăiat în cubulețe, apoi am adăugat oul, zahărul, laptele și un vârf de cuțit de sare. Am frământat repede un aluat bine legat pe care l-am învelit în folie de plastic şi l-am lăsat 30 de minute la frigider
Apoi am împărțit aluatul în patru bucăți. Pe blatul presărat cu făină am pus o bucată de aluat și am întins cu sucitorul o foaie rotundă. Am așezat-o într-o formă de tartă (cu diametrul de 10 cm), tapetată cu puțin unt şi făină. Am înțepat aluatul cu o furculiță din loc în loc. Am repetat procedura și cu celelalte 3 bucăți de aluat.
Am băgat formele de tartă în cuptorul preîncălzit la 180˚C, pentru aproximativ 10-12 minute. Am scos tartele din cuptor și le-am lăsat să se răcească.

Deserturile cu multă ciocolată sunt preferatele tuturor. Iar rețeta recomandată de Chef Adrian Hădean te va cuceri cu siguranță. Iată cum se prepară și care sunt ingredientele care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie!
Ingrediente pentru aluat (4 bucăți)
- 130 g de făină
- 65 g de unt
- 1 ou
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de lapte
- un praf de sare.
Mod de preparare
Am amestecat făina cu untul rece tăiat în cubulețe, apoi am adăugat oul, zahărul, laptele și un vârf de cuțit de sare. Am frământat repede un aluat bine legat pe care l-am învelit în folie de plastic şi l-am lăsat 30 de minute la frigider
Apoi am împărțit aluatul în patru bucăți. Pe blatul presărat cu făină am pus o bucată de aluat și am întins cu sucitorul o foaie rotundă. Am așezat-o într-o formă de tartă (cu diametrul de 10 cm), tapetată cu puțin unt şi făină. Am înțepat aluatul cu o furculiță din loc în loc. Am repetat procedura și cu celelalte 3 bucăți de aluat.
Am băgat formele de tartă în cuptorul preîncălzit la 180˚C, pentru aproximativ 10-12 minute. Am scos tartele din cuptor și le-am lăsat să se răcească.