Tort de bezea și ciocolată

Chef Adrian Hădean recomandă o rețetă mai specială- tort de bezea cu ciocolată. Nu veți da greș cu acest desert și toată familia va fi fericită.
Ingredientele pentru blatul de bezea
- albușurile de la 6 oua mari (cu gălbenușurile am mai făcut o tură de aluat de paste)
- 300g de zahăr
- un praf de sare
- o linguriță de zeamă de lămâie
Ingredientele pentru cremă
- 400ml de smântână pentru frișcă
- 400g de ciocolată cu conținut ridicat de cacao
- o lingurița de extract de vanilie
- 30g de zahar
- câteva nuci și alune, rumenite și măcinate (opțional)
Prepararea blatului
Într-un bol mare am pus albușurile, împreună cu sarea și cu zeama de lămâie și le-am bătut spumă. Apoi am adăugat zahărul, treptat, câte o lingură, amestecând cu mixerul la viteză mare. Este gata cand zahărul e complet încorporat.

Chef Adrian Hădean recomandă o rețetă mai specială- tort de bezea cu ciocolată. Nu veți da greș cu acest desert și toată familia va fi fericită.
Ingredientele pentru blatul de bezea
- albușurile de la 6 oua mari (cu gălbenușurile am mai făcut o tură de aluat de paste)
- 300g de zahăr
- un praf de sare
- o linguriță de zeamă de lămâie
Ingredientele pentru cremă
- 400ml de smântână pentru frișcă
- 400g de ciocolată cu conținut ridicat de cacao
- o lingurița de extract de vanilie
- 30g de zahar
- câteva nuci și alune, rumenite și măcinate (opțional)
Prepararea blatului
Într-un bol mare am pus albușurile, împreună cu sarea și cu zeama de lămâie și le-am bătut spumă. Apoi am adăugat zahărul, treptat, câte o lingură, amestecând cu mixerul la viteză mare. Este gata cand zahărul e complet încorporat.