Adriana Moscu ∙ September 22, 2022 ∙ 3 min read

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, a descoperit rețeta clară prin care corpul poate fi tranformat într-un „accelerator” de ardere a grăsimilor și o dezvăluie, alături de informații știintifice, strategie nutrițională, recomandări și planuri alimentare, într-un masterclass intensiv de 5 ore ale cărui detalii se pot regăsi pe site-ul său.

„Datorită flexibilitătii metabolice, organismul uman funcționează, în mod natural, ca o „mașină hibrid” având potențialul de a fi alimentat din două surse de combustibil diferite: GLUCOZA, ca sursa principala si GRĂSIMEA, ca sursa alternativă. În momentul în care, printr-un proces ghidat, cantitatea de glucoză scade din organism, grăsimea corporală devine, în mod automat, principala sursă de energie. Astfel, corpul trece printr-o schimbare metabolică naturală, normală și sănătoasă care accelerează arderea propriilor grasimi. Metabolismul corpului este flexibil și foloseste orice sursă de combustibil are la dispoziție, fie că este combustibil adus din alimentației sau combustibil deja stocat în corp, sub forma de depozite. Așadar, în loc să folosească doar glucoza ca sursă de energie și să continue sa facă depozite, organismul este capabil să își ardă din propriile grăsimi pentru a genera energie.”, consideră Anca Alungulesei după ani de studiu și de practică în domeniul alimentației sănătoase.   

Cei mai puternici „dușmani” ai siluetei vin din alimentație, dar și din câteva obiceiuri specifice de viață: „Din punct de vedere alimentar, consumul de carbohidrați, prin efect cumulativ, stopează arderea grăsimilor și încurajează crearea de rezerve și depozitele de grăsime. Din punct de vedere al obiceiurilor de viață, avem 3 componente care încurajează creșterea stratului de grăsime: stresul continuu, care generează creșterea nivelului de cortizol, sportul intens care crește nivelul inflamatoriu la nivelul musculaturii facand astfel ca, arderea grăsimilor să devină mult mai lentă și calitatea slabă a somnului care împiedică arderea grăsimilor printr-un mecanism compensatoriu de supraalimentare, crescând astfel predispoziția de a consuma alimente bogate in zahar.”, dezvăluie Anca Alungulesei care are soluții clare de deblocare a procesului de slăbire în masterclass-ul „Accelerator de ardere a grăsimilor fără numărat de calorii și fără sport” din 1 octombrie.  

Consumul zilnic de grăsimi sănătoase si reducerea controlată a cantității de carbohidrați care intră în organism împreună cu postul intermitent sunt doar câteva din instrumentele „cheile” de deblocare și accelerare a procesului de ardere a grăsimilor, toate acestea ajutând și la scăderea inflamațiilor din organism:

”Există câteva categorii de alimente care ajută la accelerarea arderii grăsimilor: legumele care cresc deasupra solului – în special legume verzi, excepție făcând cartoful, proteinele – pește gras, curcan, vită, oaie, ouă, uleiuri și grăsimi saturate și mononesaturate – ulei de cocos, de măsline, ulei de avocado, nuci și semințe – nuci românești, migdale, nuci braziliene, băuturi: apă (multă), ceaiuri din plante și cafea neîndulcită. Scăderea inflamațiilor este esențială atât în procesul de ardere a grăsimilor, dar mai ales pentru sănătatea organismului pe termen lung, iar intervalul orar în care alegem să consumăm hrană solidă accelerează tot acest proces. Recomand mereu cea mai accesibilă variantă de post intermitent, 8 ore/16 ore, adică să ne concentrăm toate mesele solide într-un interval de 8 ore iar celelalte 16 ore (care includ si somnul) să luăm o pauză de hrana solidă consumând doar lichide (apă, ceai, cafea).”, dezvăluie Anca Alungulesei parte din secretele unui corp armonios, sănătos și suplu, secrete pe care le va detalia în masterclass-ul din 1 octombrie adresat omnivorilor, vegetarienilor, veganilor și flexitarienilor care vor învăța cum să transforme propria grăsime, din depozit și rezervă pentru supraviețuire, în generator de energie dar mai ales în accelerator de ardere a kilogramelor în plus.

Related Posts

Alist Designers boutique: Idei de cadouri pentru Secret Santa

Ți-a picat la Secret Santa colega care adoră bijuteriile? Ați organizat un mic joc în familie și ai…

John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani

Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…

Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români

Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…

Cine a câștigat MasterChef 2024?

Câștigătoarea Masterchef 2024 a fost desemnată Georgiana Ene. Concurenta show-ului culinar a plecat acasă cu un premiu de…

Kate Moss, din nou singură

Kate Moss e o femeie singură și fără obligații după ce a pus capăt relației de nouă ani…

Robert De Niro și Ben Stiller, în Meet the Parents 4

Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo și Blythe Danner se află în discuții pentru a juca într-o…

Un Crăciun magic cu Lidl Deluxe

Sărbătorile sunt întotdeauna magice alături de familie și prietenii dragi. Dacă n-ai pus pe lista lui Moș Crăciun…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările din această perioadă. Iată ce ne-a…

Kate Middleton, pe lista scurtă a Personalităților Anului, alături de Kamala Harris, Elon Musk și Donald Trump

Prințesa de Wales Kate Middleton se află pe lista scurtă a personalităților anului, clasament realizat de publicația Time….

Sebastian Stan, actorul de origine română, dublu-nominalizat la Globurile de Aur

Nominalizările la Globurile de Aur au fost anunțate ieri, iar una dintre cele mai plăcute surprize l-a constituit…