Banane caramelizate cu înghețată – un desert răcoritor. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Dacă vă plac deserturile dulci, dulci, acesta este o alegere perfectă. Partea cea mai faină este că vă puteți juca cu posibile combinații, să folosiți ce înghețată aveți pe acasă sau alune, nu neapărat nuci.
Banană caramelizată cu înghețată.
Ingrediente pentru banane caramelizate:
- 80 g zahăr brun
- 35 g unt nesărat
- 1 baton de scorțișoară
- 3 banane de dimensiuni medii
- 1 cutie înghețată de vanilie
- 50 g nuci
- 55 ml lapte
- Praf de sare

Metoda de preparare
Pentru început am pus într-o tigaie de inox zaharul brun și untul cubulețe. L-am lăsat la foc mediu și doar am mișcat tigaia din când în când, ca să se topească uniform zahărul, fără să amestec cu lingura. După ce acesta începe să se topească, am amestecat puțin cu o lingură de silicon ca să încorporez untul cât mai bine.

Într-o tigaie separată am prăjit nucile și le-am luat coaja, acestea au o aromă foarte bună dacă sunt puțin prăjite.

Dacă vă plac deserturile dulci, dulci, acesta este o alegere perfectă. Partea cea mai faină este că vă puteți juca cu posibile combinații, să folosiți ce înghețată aveți pe acasă sau alune, nu neapărat nuci.
Banană caramelizată cu înghețată.
Ingrediente pentru banane caramelizate:
- 80 g zahăr brun
- 35 g unt nesărat
- 1 baton de scorțișoară
- 3 banane de dimensiuni medii
- 1 cutie înghețată de vanilie
- 50 g nuci
- 55 ml lapte
- Praf de sare

Metoda de preparare
Pentru început am pus într-o tigaie de inox zaharul brun și untul cubulețe. L-am lăsat la foc mediu și doar am mișcat tigaia din când în când, ca să se topească uniform zahărul, fără să amestec cu lingura. După ce acesta începe să se topească, am amestecat puțin cu o lingură de silicon ca să încorporez untul cât mai bine.

Într-o tigaie separată am prăjit nucile și le-am luat coaja, acestea au o aromă foarte bună dacă sunt puțin prăjite.