Banane caramelizate cu înghețată – un desert răcoritor. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Untitled collage - 2022-07-08T115458.868

Dacă vă plac deserturile dulci, dulci, acesta este o alegere perfectă. Partea cea mai faină este că vă puteți juca cu posibile combinații, să folosiți ce înghețată aveți pe acasă sau alune, nu neapărat nuci.

Banană caramelizată cu înghețată.

Ingrediente pentru banane caramelizate:

  • 80 g zahăr brun
  • 35 g unt nesărat
  • 1 baton de scorțișoară
  • 3 banane de dimensiuni medii
  • 1 cutie înghețată de vanilie
  • 50 g nuci
  • 55 ml lapte
  • Praf de sare
Ingrediente pentru Banane caramelizate cu înghețată

Metoda de preparare

Pentru început am pus într-o tigaie de inox zaharul brun și untul cubulețe. L-am lăsat la foc mediu și doar am mișcat tigaia din când în când, ca să se topească uniform zahărul, fără să amestec cu lingura. După ce acesta începe să se topească, am amestecat puțin cu o lingură de silicon ca să încorporez untul cât mai bine. 

preparare caramel

Într-o tigaie separată am prăjit nucile și le-am luat coaja, acestea au o aromă  foarte bună dacă sunt puțin prăjite.  

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Untitled collage - 2022-07-08T115458.868

Dacă vă plac deserturile dulci, dulci, acesta este o alegere perfectă. Partea cea mai faină este că vă puteți juca cu posibile combinații, să folosiți ce înghețată aveți pe acasă sau alune, nu neapărat nuci.

Banană caramelizată cu înghețată.

Ingrediente pentru banane caramelizate:

  • 80 g zahăr brun
  • 35 g unt nesărat
  • 1 baton de scorțișoară
  • 3 banane de dimensiuni medii
  • 1 cutie înghețată de vanilie
  • 50 g nuci
  • 55 ml lapte
  • Praf de sare
Ingrediente pentru Banane caramelizate cu înghețată

Metoda de preparare

Pentru început am pus într-o tigaie de inox zaharul brun și untul cubulețe. L-am lăsat la foc mediu și doar am mișcat tigaia din când în când, ca să se topească uniform zahărul, fără să amestec cu lingura. După ce acesta începe să se topească, am amestecat puțin cu o lingură de silicon ca să încorporez untul cât mai bine. 

preparare caramel

Într-o tigaie separată am prăjit nucile și le-am luat coaja, acestea au o aromă  foarte bună dacă sunt puțin prăjite.  

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă