Camelia Potec este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare: ne-a adus de nenumărate ori zâmbetul pe buze, mai ales la Olimpiada de Vară de la Atena, atunci când a devenit campioană olimpică. Astăzi, este manager cu o puternică implicare în sportul românesc și cel internațional, mamă de foarte puțin timp, antreprenor în turism, în esență un om dedicat și implicat în tot ceea ce face, mai ales în domeniul ei preferat – natația – acolo unde descoperă și susține viitorii campioni ai României.
Dacă ar fi să realizezi, din punct de vedere emoțional, o paralelă între performanțele sportive și cele personale, legate de familie, cum le-ai prioritiza? Simți că a fost nevoie de o evoluție cronologică, firescă, astfel încât să treci prin toate etapele de evoluție profesională pentru a putea, apoi, aspira la cele personale?
Cred că lucrurile se întâmplă cu un motiv atunci când se întâmplă. Întotdeauna mi-am stabilit obiective din punct de vedere profesional și am muncit mult pentru a le realiza. Din punct de vedere personal, oricât de multe țeluri mi-am propus și oricât de mult am încercat să ofer într-o relație, lucrurile nu s-au legat așa că, la un moment dat, am renunțat să-mi mai fac planuri. Astfel, nu am mai fost nici dezamăgită. Iar când m-am împăcat cu ideea că lucrurile se întâmplă întotdeauna cu un motiv, atunci am înțeles că poate nu era perioada sau omul în care eu să-mi găsesc și fericirea personală. Timpul a trecut și iată ce am realizat în ultimii trei ani. Am găsit omul potrivit, aproape m-am căsătorit, avem o fetiță superbă și deja ne gândim cum am arăta în formula de patru 😇.
Ești o persoană foarte activă, fiind implicată permanent în mai multe proiecte, mare parte dintre ele cu un puternic impact social. Care este evoluția acestora în acest moment, când pandemia ne obligă să limităm mult din activitățile profesionale?
Sunt o persoană activă, într-adevăr. Întotdeauna am fost așa și poate de aceea mi-a fost și îmi este foarte greu să stau mai mult acasă, ca să respect distanțarea socială. În ceea ce privește majoritatea proiectelor, momentan sunt toate în stand-by și am încercat să nu mă gândesc zi de zi când le voi reprograma sau cum voi face pentru a le realiza. Mi-am dat seama că nimeni nu poate cunoaște cum va evolua răspândirea virusului și cum, dar mai ales când, vom reveni la normal. Este clar că vor fi și multe schimbări, așa că, probabil, numeroase proiecte vor fi revizuite. În momentul de față, prioritară este sănătatea, așa că odihna și bucuria în sânul familiei ne ocupă cea mai mare parte a timpului.
În această perioadă, în contextul pandemiei, am auzit vorbindu-se de multe ori despre rolul și capacitatea de organizare a militarilor, această instituție fiind una în care românii au avut și au foarte mare încredere. Nu multă lume știe că ești și ofițer superior în cadrul Ministerului Apărării Naționale, având gradul de locotenent-colonel. Care sunt beneficiile pe care le aduce gândirea militară în viața de zi cu zi?
Armata este și va rămâne armată. Am depus un jurământ și, oricare ar fi pericolul, mergi înainte. Să nu uităm că mulți au spus că vorbim de noul război mondial. Gândirea militară este asociată cu gândirea de campion. Oricât de greu ar fi, mergi înainte, chiar dacă ai pierdut o luptă, trebuie să câștigi războiul, chiar dacă trebuie să pleci de lângă de cei dragi, o faci mai ales pentru ei, să fie bine.
Este evident că această pandemie a dezvăluit multe lucruri neștiute despre tipologia fiecăruia dintre noi, atât la nivel de individ, cât și la nivel de popor. Cum consideri că vor evolua lucrurile în societatea noastră după acest moment de încercare la care am fost supuși toți, indiferent de statut social, situație financiară sau profesie?
Eu sper din tot sufletul să învățăm ceva din asta. Sper să nu ne reîntoarcem ca șacalii la “viața” dinainte, haotici și disperați să ne recuperăm stilul de viață anterior pandemiei și să uităm tot ce stabilim acum, pentru că sunt sigură că toată lumea acum face promisiuni despre cum se vor schimba. Că își vor face mai mult timp de petrecut cu familia, că vor încerca să se bucure de lucrurile frumoase dar mărunte din viață (să facă un desert bun, să stea să asculte copiii, să admire grădina, să planteze și să miroasă flori, sa bea în zece minute o cafea în liniște, fără telefon sau laptop etc.
Citeste mai mult aici!
Alist Designers boutique: Idei de cadouri pentru Secret Santa
Ți-a picat la Secret Santa colega care adoră bijuteriile? Ați organizat un mic joc în familie și ai…
John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani
Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…
Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români
Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…
Cine a câștigat MasterChef 2024?
Câștigătoarea Masterchef 2024 a fost desemnată Georgiana Ene. Concurenta show-ului culinar a plecat acasă cu un premiu de…
Kate Moss, din nou singură
Kate Moss e o femeie singură și fără obligații după ce a pus capăt relației de nouă ani…
Robert De Niro și Ben Stiller, în Meet the Parents 4
Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo și Blythe Danner se află în discuții pentru a juca într-o…
Un Crăciun magic cu Lidl Deluxe
Sărbătorile sunt întotdeauna magice alături de familie și prietenii dragi. Dacă n-ai pus pe lista lui Moș Crăciun…
Alist Bazar. Noutățile săptămânii
Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările din această perioadă. Iată ce ne-a…
Kate Middleton, pe lista scurtă a Personalităților Anului, alături de Kamala Harris, Elon Musk și Donald Trump
Prințesa de Wales Kate Middleton se află pe lista scurtă a personalităților anului, clasament realizat de publicația Time….
Sebastian Stan, actorul de origine română, dublu-nominalizat la Globurile de Aur
Nominalizările la Globurile de Aur au fost anunțate ieri, iar una dintre cele mai plăcute surprize l-a constituit…