Tradiția este ca pe masa de Paște să avem tot timpul preparate din miel. Fie că este vorba de drob, ciorbă de miel sau friptură. Dar Chef Nicolai Tand ne propune un altfel de preparat pentru masa de Paşte – o ruladă de miel specială, cu verdeţuri de sezon.
Ingrediente:
- 1 kg de pulpă de miel
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- morcovi
- sparanghel
- ridiche albă
- ceapă
- 1 legătură de cimbru
- 1 legătură de pătrunjel verde
- unt
- ulei de măsline
- sare, piper.
Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa, usturoiul şi cimbrul şi le amestecăm cu 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi adăugăm sare şi piper. Carnea se taie în felii potrivite, ca pentru şniţel, și se întind apoi pe masă una lângă alta, astfel încât să poată fi rulate. Se ung apoi cu amestecul de verdețri și se rulează feliile de carne. După ce ai rulat carnea, leag-o cu sfoară specială pentru gătit, în așa fel încât să nu se desfacă. Ruladele se trag pun pic la tigaie să se rumenească uşor, apoi trebuie băgate în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 60 de minute.
În acest timp, preparăm legumele. Morcovii, sparanghelul şi ridichea albă se fierb în apă cu sare. Nu le fierbe foarte tare. Ideal este să rămână „al dente”. Scoate-le din vasul în care le-ai fiert şi pune-le într-un vas cu apă şi gheaţă pentru a-şi păstra culoarea.
Mod de preparare sos: trage în tigaie resturile de carne rămase de la fasonare, cu ulei de măsline, o ceapă tocată, un morcov dat pe răzătoare şi pătrunjel tocat. Toarnă în tigaie ½ litru de apă şi dă focul foarte mic, ă fiarbă cam 2-3 ore. După scurgerea timpului, strecoară sosul şi lasă-l să mai fiarbă circa ½ de oră. Adaugă peste el şi sosul lăsat de carne în tava în care s-au copt ruladele şi mai lasă puţin pe foc. La sfârşit, pune sare, piper şi un vârf de cuţit de unt. Poftă bună!
Cele mai bune filme și seriale din 2024
Sunt filme și seriale care ne-au captat atenția, povești care ne-au cucerit și care ne-au impresionat prin subiectul…
Art Safari. Keep the Art Beat, o nouă ediție, din 7 martie 2025
Art Safari, cel mai amplu eveniment expozițional dedicat artei din România (dar și din Europa de Est), anunță…
Rezoluțiile de final de an: cum le duci la bun sfârșit
Un an nou, o nouă șansă de a o lua de la capăt. Finalul de an este mereu…
Despre traumă și restabilirea înțelepciunii corpului
Cât de mult se transformă traumele din trecut în obstacole în calea vitalității și a fericirii umane? Ne…
Timeless Trend: Crăciun cu nuanțe de roșu
Sezonul acesta de Crăciun, roșul revine în forță, dar nu așa cum te-ai aștepta! Dacă până acum era…
Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Ștefan Olteanu, pompier
V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…
Dragostea nu este doar pentru cei tineri
Trăim într-o societate care ne vinde creme, proceduri estetice și diete ca să ne menținem tineri, dar care…
Alist Designers boutique te așteaptă inclusiv azi pentru cadourile last minute. Grăbește-te, suntem aici până la ora 18!
După un an plin de provocări, mulți dintre noi am lăsat pe ultima sută de metri curățenia, cumpărăturile…
C de la … „Crăciun?” – Sărbătoarea între consumerism, tendințe și tradiție
Când mă gândesc la Crăciun, îmi vin în minte o grămadă de lucruri, mai ales dintre cele pe…
Home decor: Cei mai fancy brazi de Crăciun
Dacă încă nu ai apucat să decorezi bradul de Crăciun, cu siguranță ai observat deja că anul acesta…