Condimentul care arde grăsimile și care suprimă apetitul

Nutriționiștii recomandă un condiment cu precădere spre a fi consumat zilnic, de preferat la micul dejun, pentru a arde mai ușor grăsimile și pentru a suprima apetitul.
Este vorba despre scorțișoară, pe care probabil cu toții o avem în cămară. Acest ingredient nu se folosește doar la prăjituri calorice, cu zahăr și făină albă, ci se recomandă să fie consumat ca atare sau chiar în mixuri ceva mai sănătoase, care să dea un impuls metabolismului, să ne regleze greutatea și nivelul zahărului din sânge.

Scorțișoara este unul dintre cele mai apreciate și folosite ingrediente în bucătărie – are o aromă inconfundabilă, este bogată în antioxidanți și poate preveni asimilarea completă a zahărului în intestine. De asemenea, are proprietăți care ard grăsimile, controlează senzația de foame și stabilizează colesterolul și zahărul din sânge.
Scorțișoara conține apă, fibre, proteine, zahăr și grăsimi, minerale și vitamine precum fier, calciu, cupru, zinc, fosfor, potasiu și seleniu, vitamina B, A, C, E și K.

Scorțișoara este un ingredient minune, pe care ar trebui să ne amintim să-l consumăm mai des. De ce? Iată:
Are efect antioxidant, funcție antibacteriană, antiseptică, sprijină sistemul imunitar, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la încălzirea corpului, previne asimilarea completă a zahărului în organism și ajută la eliminarea lui, ajută la absorbția calciului, reduce colesterolul, hipertensiunea, stimulează gândirea, stabilizează nivelul zahărului din sânge, ajută la arderea grăsimilor și la diminuarea poftei de mâncare.
Scorțișoara ajută la reducerea grăsimii de abdomen, scade nivelul trigliceridelor și pe cel al colesterolului LDL. Consumul scorțișoarei alături de alte alimente scade indexul glicemic, de aceea este recomandat să se adauge mai ales în dulciuri.

Dacă iei în considerare să începi să consumi scorțișoară zilnic pentru controlul greutății, o poți adăuga la micul dejun sub formă de pudră în ovăzul cu lapte sau ca tușă finală pe o felie de pâine cu gem, în iaurt, în ceai etc. O jumătate de linguriță este o doză suficientă pentru consumul zilnic.
De asemenea, o poți consuma în fiecare dimineață cu o oră și jumătate înainte de micul dejun – bea o ceașcă de apă fierbinte cu lămâie și cu scorțișoară, lăsate la infuzat 10 minute. Scorțișoara mai poate fi consumată alături de turmeric, de miere și poate fi adăugată și în cafea, în loc de zahăr, sau alături de ghimbir.
Foto: Unsplash

Nutriționiștii recomandă un condiment cu precădere spre a fi consumat zilnic, de preferat la micul dejun, pentru a arde mai ușor grăsimile și pentru a suprima apetitul.
Este vorba despre scorțișoară, pe care probabil cu toții o avem în cămară. Acest ingredient nu se folosește doar la prăjituri calorice, cu zahăr și făină albă, ci se recomandă să fie consumat ca atare sau chiar în mixuri ceva mai sănătoase, care să dea un impuls metabolismului, să ne regleze greutatea și nivelul zahărului din sânge.

Scorțișoara este unul dintre cele mai apreciate și folosite ingrediente în bucătărie – are o aromă inconfundabilă, este bogată în antioxidanți și poate preveni asimilarea completă a zahărului în intestine. De asemenea, are proprietăți care ard grăsimile, controlează senzația de foame și stabilizează colesterolul și zahărul din sânge.
Scorțișoara conține apă, fibre, proteine, zahăr și grăsimi, minerale și vitamine precum fier, calciu, cupru, zinc, fosfor, potasiu și seleniu, vitamina B, A, C, E și K.

Scorțișoara este un ingredient minune, pe care ar trebui să ne amintim să-l consumăm mai des. De ce? Iată:
Are efect antioxidant, funcție antibacteriană, antiseptică, sprijină sistemul imunitar, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la încălzirea corpului, previne asimilarea completă a zahărului în organism și ajută la eliminarea lui, ajută la absorbția calciului, reduce colesterolul, hipertensiunea, stimulează gândirea, stabilizează nivelul zahărului din sânge, ajută la arderea grăsimilor și la diminuarea poftei de mâncare.
Scorțișoara ajută la reducerea grăsimii de abdomen, scade nivelul trigliceridelor și pe cel al colesterolului LDL. Consumul scorțișoarei alături de alte alimente scade indexul glicemic, de aceea este recomandat să se adauge mai ales în dulciuri.

Dacă iei în considerare să începi să consumi scorțișoară zilnic pentru controlul greutății, o poți adăuga la micul dejun sub formă de pudră în ovăzul cu lapte sau ca tușă finală pe o felie de pâine cu gem, în iaurt, în ceai etc. O jumătate de linguriță este o doză suficientă pentru consumul zilnic.
De asemenea, o poți consuma în fiecare dimineață cu o oră și jumătate înainte de micul dejun – bea o ceașcă de apă fierbinte cu lămâie și cu scorțișoară, lăsate la infuzat 10 minute. Scorțișoara mai poate fi consumată alături de turmeric, de miere și poate fi adăugată și în cafea, în loc de zahăr, sau alături de ghimbir.
Foto: Unsplash