Adriana Moscu ∙ March 24, 2023 ∙ 2 min read

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale pentru a obține aroma perfectă pentru masa de Paste.

“Secretul cozonacului perfect stă în prospețimea şi proveniența ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate, obții preparate pe măsură, dacă stăpânești cât de cât arta gătitului”, spune Chef Cătălin Scărlătescu.

Nelipsit de pe masa de Paşte a românilor, cozonacul nu este, totuși, uşor de preparat. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac. Dacă ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit cu care să-i impresionezi pe cei dragi.

Ingrediente: 1 kg faină, 250 g zahăr, 450 g lapte, 5 ouă proaspete, 1 păstaie vanilie, 60 g drojdie, 300 g unt, 500 g nuca, 200 g rahat, 150 g ciocolată de calitate, 30 g portocală confiată, 30 g coajă de lămâie.

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte, un pic de zahăr și trei linguri de faină.Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zaharul si cu o pastaie de vanilie, apoi se amesteca până se dizolvă. Apoi, gălbenușurile se bat cu un praf de sare. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata, coaja de lămâie. Se frământă bine până se obține un aluat aerat, consistent și elastic.Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata si rahat si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou si un pic de zahar. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospitaproximativ doua ore. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Cozonacul lui Chef Cătălin Scărlătescu poate fi comandat online pentru Masa de Paşte pe www.chefsuperfood.ro.

Related Posts

Povestea Aminei Muaddi, designerul de origine română care a cucerit lumea modei internaționale

România se mândrește cu multe nume care au reușit să se impună în peisajul modei internaționale, iar unul…

AKCENT pregătește fanilor concertul aniversar: “Dragoste de închiriat”

Pe 9 februarie 2025, Akcent te invită la un eveniment de neuitat la Sala Palatului din București, pentru…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Începutul de an vine cu multe noutăți care mai de care mai interesante și care să ne facă…

Talentul – moștenire de familie. Frați și surori celebri

O vorbă spune că fulgerul nu bate de două ori în același loc, dar, iată că, în aceste…

Jennifer Lopez, în lacrimi la premiera celui mai recent film, ”Kiss of the Spider Woman”

Jennifer Lopez a izbucnit în lacrimi la premiera celui mai recent film în care joacă, musicalul ”Kiss of…

Horoscopul săptămânii 26 ianuarie – 2 februarie 2025

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 26 ianuarie – 2 februarie 2025. Iată ce ne prezic astrele!…

Dieta Melaniei Trump. Ce face Prima Doamnă a Americii pentru a arăta atât de bine la 54 de ani

În ultima vreme, toată planeta a stat cu ochii pe Melania Trump, iar aparițiile Primei Doamne au fost…

Tort de ciocolată, rețeta recomandată de Adrian Hădean

Adrian Hădean adună pe blogul său cele mai interesante rețete și combinații de gusturi. Acum, am găsit o…

Topul destinațiilor de vacanță preferate ale celebrităților

Vedetele de la Hollywood își petrec vacanțele în locații exclusiviste și luxoase din întreaga lume. Recunoscute pentru combinația…

De ce sunt periculoase dietele rapide! Riscurile, explicate de nutriționist  

Atunci când ne dorim să slăbim, mulți dintre noi suntem foarte nerăbdători și ne-am dori ca acest lucru…