A List Magazine ∙ July 19, 2024 ∙ 5 min read

7 moduri testate pentru navigat valurile manifestării (sigur ați mai auzit despre asta), chiar dacă ești sceptică și n-ai meditat vreodată.

Text de Roxana Grămadă.

Orice social media deschizi, vin spre tine numeroase tirade despre abundență, co-creare și sincronicitate cu Universul. Ceea ce acum zece ani era o raritate propovăduită de doamne cu cercei cu pene, eșarfe în degrade și discursuri despre chakre, acum este pe toate wall-urile. Manifestarea a devenit mainstream. Dar, dacă e chiar așa de importantă, de ce nu învățăm să manifestăm la școală, ca Harry Potter la ora de poțiuni? Până aprobă Comisia Pentru Manifestare manualul, uite aici ce am încercat pe pielea mea și rezultatele din ultimii 20 de ani. Și, ca în reclamele de la televizor, îți amintesc că nu sunt medic. Înainte să încerci orice, întreabă-ți terapeutul, medicul sau instinctul.

1. Inventează posibilități. Am făcut, în 2002, un curs de dezvoltare personală dintr-o vineri până duminică și o seară de marți. Eu și încă niște sute de oameni. Landmark Forum e o conversație în grup, ghidată de un lider. Despre plângeri. Despre cum producem rezultate. Despre cum ai ajuns tu să fii tu azi. Și care e accesul la noi moduri de a fi. Noi posibilități. Întâi mi-am triplat salariul. Apoi mi-am pierdut serviciul. În câteva luni am găsit altul la aceeași bani. Nu toate miracolele arată a miracole la început.

2. Pase la Maica Domnului. Sunt ani de zile de când mătușa mea Maia m-a învățat cum stă treaba cu strategia. Când te-ai blocat într-o relație cu cineva, mi-a zis, roagă-te la îngerul lui păzitor. Sau dă problema mai sus, la cineva mai capabil. Există, undeva în Augsburg, în Germania, o icoană a Maicii Domnului Dezlegătoarea de Noduri. Alegi nodul. Faci rugăciunile timp de nouă zile (dintr-o cărticică mică de la librăria oricărei biserici catolice, plus un rozariu) Funcționează și dacă nu ești catolică (eu nu sunt). Dar pentru precizie de cult, înlocuiește Rozariul cu Paraclisul Maicii Domnului. Și voilà. Apar clienți de nicăieri. Se sparg țevile în casă, dar asigurările plătesc. Nodul se dezleagă. Nu cum te-ai aștepta tu. Niciodată nu e cum te aștepți.

3. Miracole în 40 de zile. După carte. Mai precis Make Miracles in 40 days, de Melody Beattie. În fiecare dimineață, imediat după ce trezești, scrii timp de 10 minute într-un document: azi sunt recunoscătoare pentru… Și în loc să-ți storci creierii după toate lucrurile bune din viața ta pe care nu prea le vezi, le scrii pe celelalte. Pentru durerea din genunchi. Pentru că nu știu ce să fac cu tristețea duminica după-amiază. Pentru conversații uscate și frustrante cu oamenii cei mai dragi. Am recuperat bani nesperat după 18 luni de reclamații. Mi-am invitat la cină nepoții și chiar au venit. Au apărut resurse și ghizi. Nu e clar dacă a fost cu metoda asta sau cu cea de mai sus.

4. Mufare la sursă. 20 de minute pe zi. De două ori pe zi. Am ajuns la meditație transcendentală (TM) după Masterclass-ul de film al lui David Lynch. Făceam deja zazen de 6 luni, 45 de minute pe zi. Înainte, meditasem cu Oprah și Deepak Chopra 12 ani. Am devenit atentă când a zis că pot să-mi număr respirația cât vreau eu, fără mantră nu trec dincolo, stau doar la suprafață. Și, cu meditația lui, promisiunea e zero negativitate și creativitate fără limite. În secunda doi eram pe website-ul TM, o oroare pentru orice profesionist în marketing online. Dacă Jerry Seinfeld, semizeul universului meu, n-ar fi fost unul dintre practicanții vocali, pe lângă Martin Scorsese sau Usher, n-aș fi mers mai departe. Dar cum este, meditez deja de aproape un an. Arată el așa ca un Oedip decrepit, dar Lynch a zis adevărul. Nu mă mai enervez în trafic. Și continui să produc strategie de mesaj la program dat.

5. Bani cu principiul neutralității. Am învățat de la consultanta mea financiară, de la care mă așteptam la prelegeri despre burse, și ea m-a pus să fac o listă cu toate momentele de rușine și vină din viața mea. Și apoi nu m-a lăsat până nu am răspuns la trei întrebări, după metoda doctorului John Demartini. Ce-am câștigat din fiecare? Ce-aș fi pierdut dacă se întâmplau cum aș fi vrut eu și nu cum s-au întâmplat? Și a treia întrebare, despre cum primele două se echilibrează. După 12 ani de psihanaliză și 6 de Landmark, mi-a fost greu să accept că mai poate fi ceva nou și să mai și funcționeze. A fost. Am pus bază peste acid vechi și coroziv din liceu și stângăcii din relații de la douăzeci de ani.

6. Tonglen. Dalai Lama spune că tonglen este cea mai puternică armă a Budismului Tantric. Mai ales când ceva doare, fizic sau sufletește. E un exercițiu de vizualizare, în care inspiri durerea tuturor celor care simt ce simți tu, alchemizezi și expiri compasiune, sau ce te inspiră să oferi. Am încercat de câteva ori. Mi-au dat lacrimile. Pentru că am creat, cel puțin în capul meu, o conexiune cu oameni de pe toată planeta, care treceau atunci prin același lucru cu mine. Și pentru că am simțit, acolo pe salteaua de yoga, de nicăieri, pace.

7. Ia-o pe scurtătură, hipnotizează-te! Am descoperit, în programul de antreprenoriat al unei australience, una dintre ultimele cuceriri ale coaching-ului de mindset. În loc să te analizezi ore în șir și să pompezi la motivație, faci o sesiune de o oră după o înregistrare dată. Apoi, timp de 30 de zile, asculți înainte de culcare sau imediat ce te trezești, un discurs motivaționalo-autosugestiv – de cam 15 minute. După 90 de zile în trei protocoale diferite de Rapid Transformation Therapy sau RTT, n-am o metodă de laborator să detectez exact și precis rezultatele. La multe am adormit, dar instrucțiunile spun că efectul se produce oricum. Și când nu am adormit, mi-a fost teamă să nu rămân, ca-n filme, în stare de hipnoză pentru că îmi moare bateria, sau sună telefonul. Nu s-a-ntâmplat. Aleluia. O să continui.

Foto: pexels.com.

Articol publicat în revista A List Magazine (31).

Related Posts

Alist Designers boutique: Idei de cadouri pentru Secret Santa

Ți-a picat la Secret Santa colega care adoră bijuteriile? Ați organizat un mic joc în familie și ai…

John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani

Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…

Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români

Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…

Cine a câștigat MasterChef 2024?

Câștigătoarea Masterchef 2024 a fost desemnată Georgiana Ene. Concurenta show-ului culinar a plecat acasă cu un premiu de…

Kate Moss, din nou singură

Kate Moss e o femeie singură și fără obligații după ce a pus capăt relației de nouă ani…

Robert De Niro și Ben Stiller, în Meet the Parents 4

Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo și Blythe Danner se află în discuții pentru a juca într-o…

Un Crăciun magic cu Lidl Deluxe

Sărbătorile sunt întotdeauna magice alături de familie și prietenii dragi. Dacă n-ai pus pe lista lui Moș Crăciun…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările din această perioadă. Iată ce ne-a…

Kate Middleton, pe lista scurtă a Personalităților Anului, alături de Kamala Harris, Elon Musk și Donald Trump

Prințesa de Wales Kate Middleton se află pe lista scurtă a personalităților anului, clasament realizat de publicația Time….

Sebastian Stan, actorul de origine română, dublu-nominalizat la Globurile de Aur

Nominalizările la Globurile de Aur au fost anunțate ieri, iar una dintre cele mai plăcute surprize l-a constituit…