Chef Valentin Costea este pasionatul bucătar al Le Château – Castelul din Inima Capitalei care ne încântă cu o nouă rețetă delicioasă și deloc complicat de preparat. De această dată, vorbim de tagliatelle cu fructe de mare, mai exact caracatiță, calamar și creveți. Extrem de gustos, pregătit în maxim o oră, produsul prezentat astăzi de Chef Valentin Costea este o garanție a succesului în cazul în care doriți să vă impresionați prietenii cu o cină mediteraneană.
Tagliatelle cu fructe de mare
Chef Valentin Costea este pasionatul bucătar al Le Château – Castelul din Inima Capitalei care ne încântă cu o nouă rețetă delicioasă și deloc complicat de preparat. De această dată, vorbim de tagliatelle cu fructe de mare, mai exact caracatiță, calamar și creveți. Extrem de gustos, pregătit în maxim o oră, produsul prezentat astăzi de Chef Valentin Costea este o garanție a succesului în cazul în care doriți să vă impresionați prietenii cu o cină mediteraneană.
Tagliatelle cu fructe de mare
Durata de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 50 minute
Număr porții: 3
Grad dificultate: mediu
Ingrediente:
1 Caracatiță mică (600-700 g)
200 g Calamar
300 g Creveți
400 g Tagliatelle proaspete
200 g Roșii cherry
50 g Usturoi
1 legătură de pătrunjel
100 g Parmezan
50 ml Vin alb
100 ml Vin roșu
1L Apă
1 Zucchini
10 g Ardei iute
80 g Unt
1 Crenguță de busuioc
1 Morcov
1 Ceapă
100 g Țelină
60 ml Ulei de măsline
50 ml Oțet
4 Foi de dafin
1 Crenguță de rozmarin
Sare
Piper boabe
Mod de preparare:
Pentru această rețetă am folosit fructe de mare proaspete care oferă o aromă mult mai intensă preparatului decât cele congelate.
Pregătirea fructelor de mare
Caracatița – trebuie spălat fiecare tentacul în parte pentru a îndepărta nisipul. Se întoarce capul pe dos, se curăță organele și se îndepărtează cu grijă ochiul dintre tentacule, cât și ciocul.
Calamarul – îndepărtăm folia de acoperire și, sub jet de apă rece, se scoate tija din interior. Apoi, se îndepărtează ciocul dintre tentacule și se spală foarte bine. Tăiem calamarul rondele și îl punem într-un bol separat
Creveții – îi decorticăm și, cu ajutorul unui cuțit, îi curățăm și îi spălăm foarte bine sub jet de apă rece, iar capetele creveților le punem într-un bol separat (le vom folosi pentru supa concentrată).
Pregătirea supei concentrate (stoc)
Într-o cratiță punem la încins 30 ml de ulei de măsline și adăugăm capetele și cochiliile creveților. Le lăsăm la călit 3-4 minute, până se înroșesc, apoi adăugăm doi căței de usturoi, ceapa, morcovul și țelina (tăiate cubulețe) și le lăsăm la călit 2-3 minute. Stingem cu 50 ml de vin alb și adăugăm apă (aproximativ 1 litru), astfel încât să le acopere și, astfel, le lăsăm la fiert circa 25-30 minute.
După fierbere, compoziția rămasă se strecoară printr-o sită și se oprește doar lichidul, acesta fiind ulterior folosit la pregătirea pastelor.
Gătirea fructelor de mare
Într-o oală de dimensiuni medii adăugăm apă, vinul roșu, foile de dafin, boabele de piper, oțetul, rozmarinul și caracatița și le lăsăm la fiert pentru aproximativ 30 minute. Caracatița este fiartă suficient atunci când membrana care leagă capul de tentacule se poate tăia ușor. Un alt mod de a verifica este folosind o furculiță: atunci când furculița pătrunde ușor, caracatița este gata.
După ce caracatița este fiartă, o scoatem într-un vas cu gheață și/sau apă rece. După ce s-a răcit complet, o tăiem rondele și o așezăm într-un bol.
Între timp, punem la fiert apa pentru paste.
Punem la încins o tigaie în care adăugăm 30 ml de ulei de măsline, creveții, calamarul și caracatița, presărăm cu sare și lăsăm să se rumenească circa patru minute. Adăugăm patru căței de usturoi zdrobit, roșiile cherry, zucchini și ardeiul iute, apoi le stingem cu vin alb. Lăsăm să se reducă 2-3 minute și adăugăm stocul de creveți (supa concentrată). Lăsăm totul la fiert 3-4 minute, adăugăm diferența de unt și mai lăsăm să fiarbă la foc mic încă 3-4 minute.
Adăugăm pastele în oala cu apa deja fiartă și le lăsăm în jur de 3-4 minute, în funcție de tipul de paste folosite. Eu am ales pastele de tip tagliatelle proaspete. Este important ca pastele să fie gătite al dente.
După ce pastele sunt fierte, le adăugăm în tigaia cu fructele de mare, presărăm sare și piper după gust, adăugăm pătrunjel, busuioc și parmezan, amestecăm bine și le mai ținem pe foc circa două minute.
Preparatul este gata!
Chef Valentin Costea a ales să servească pastele cu fructe de mare într-o foaie de pergament folosită pentru a intensifica aromele și pentru a păstra preparatul aburind pentru mai mult timp.
Vă dorim poftă bună!
Rețeta completă o regăsiți aici:
Alist Designers boutique: Idei de cadouri pentru Secret Santa
Ți-a picat la Secret Santa colega care adoră bijuteriile? Ați organizat un mic joc în familie și ai…
John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani
Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…
Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români
Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…
Cine a câștigat MasterChef 2024?
Câștigătoarea Masterchef 2024 a fost desemnată Georgiana Ene. Concurenta show-ului culinar a plecat acasă cu un premiu de…
Kate Moss, din nou singură
Kate Moss e o femeie singură și fără obligații după ce a pus capăt relației de nouă ani…
Robert De Niro și Ben Stiller, în Meet the Parents 4
Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo și Blythe Danner se află în discuții pentru a juca într-o…
Un Crăciun magic cu Lidl Deluxe
Sărbătorile sunt întotdeauna magice alături de familie și prietenii dragi. Dacă n-ai pus pe lista lui Moș Crăciun…
Alist Bazar. Noutățile săptămânii
Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările din această perioadă. Iată ce ne-a…
Kate Middleton, pe lista scurtă a Personalităților Anului, alături de Kamala Harris, Elon Musk și Donald Trump
Prințesa de Wales Kate Middleton se află pe lista scurtă a personalităților anului, clasament realizat de publicația Time….
Sebastian Stan, actorul de origine română, dublu-nominalizat la Globurile de Aur
Nominalizările la Globurile de Aur au fost anunțate ieri, iar una dintre cele mai plăcute surprize l-a constituit…