A List Magazine ∙ July 26, 2021 ∙ 2 min read

În zilele toride, sunt recomandate felurile de mȃncare simple, uşor de făcut şi care necesită cât mai puțin timp în bucătărie. Unul dintre aceste feluri de mȃncare este o supă răcoritoare, foarte gustoasă, perfectă pentru această vară. Gazpacho de pepene roşu, cu castraveţi şi roşii proaspete, cu iz discret de lămȃie, aromatizat cu busuioc, este recomandarea lui Adrian Hădean pentru sezonul estival.

Alegeţi din piaţă un pepene mic şi zemos, un ardei gras roşu, cȃţiva castraveţi şi roşii foarte coapte, de grădină. Tot ceea ce vă mai trebuie este să dispuneţi de o jumătate de oră matinală, necesară pentru pregătire şi preparare, deoarece supa gazpacho trebuie să stea la rece cȃteva ore bune înainte de a fi mȃncată.

Ingredientele pentru gazpacho de pepene roşu

(pentru 4 persoane)

  • 1 ardei gras roşu mic
  • 1 haşmă mică
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 500 g pulpă de pepene roşu
  • 250 g roşii foarte coapte
  • 250 ml suc de roşii
  • 2 castraveţi
  • 1 legătură mică de busuioc proaspăt
  • 1 tulpină mică de iarbă lămȃioasă sau coajă rasă de lămȃie
  • 1 lingură de oţet balsamic
  • sare şi piper proaspăt măcinat
Pregătirea legumelor

De-abia am aşteptat să pot face piaţa şi să cumpăr pepene roşu şi roşii de-ale noastre – eu le prefer pe cele din soiul „Inimă de bou”. Am ales un pepene zemos şi roşii foarte coapte. Am gătit legumele imediat după ce le-am cumpărat, fără să le ţin în frigider, la fel cum procedez cu toate legumele şi fructele de sezon, căci doar aşa le-am simţit toată aroma.

Mai întȃi, am tocat mărunt ardeiul şi ceapa şi le-am călit cȃteva minute în ulei. Apoi, am curăţat celelalte legume. Am tăiat în cuburi mari castraveţii decojiţi şi roşiile. Am tăiat în două tulpina de iarbă lămȃioasă şi am zdrobit uşor jumătăţile, cu lama cuţitului, pentru a li se elibera mai uşor aroma. Nişte coajă rasă de lămȃie ar fi înlocuit foarte bine iarba lămȃioasă.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Related Posts

Deserturi cu istorie, din București – o călătorie dulce

În plină modă a New York rolls și a pannetone-ului cu maia, dospit la rece, la Fundația Calea…

Brunch Festiv: Top 6 locuri din București unde să mergi de Crăciun

Sezonul rece vine cu promisiunea unor întâlniri lungi și simpatice cu prietenii și familia. Și ce duminică ar…

Cadourile de Sărbători: „tentativele de conectare” de care are nevoie relația ta de cuplu

Îți surprinzi partenerul cu un cadou la care te-ai gândit mult? Îi ignori micile gesturi de atenție cu…

Șerbet de clementine. Rețetă by Adrian Hădean

Dacă te-ar întreba cineva ce miros are iarna, care ar fi răspunsul tău? Primul nostru gând a fost…

Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Traian Galleguillos, chef

V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…

Art Safari. Keep the Art Beat, o nouă ediție, din 7 martie 2025

Art Safari, cel mai amplu eveniment expozițional dedicat artei din România (dar și din Europa de Est), anunță…

Cadourile: codul bunelor maniere

Încă din Antichitate cadourile au avut rolul să exprime gratitudinea. Sau… să înlesnească formarea unei alianțe. În perioada…

Ce face amanta de Crăciun?

Nina Evanghelina se întoarce cu rubrica de opinii, la 10 ani de când a întrerupt-o. Chiar… Ce face…

Tom Cruise a primit una dintre cele mai înalte distincții militare acordate civililor

Actorul Tom Cruise a primit una dintre cele mai înalte distincții militare acordate civililor din partea Marinei Americane….

Adriana Lima s-a măritat pentru a doua oară

Supermodelul Victoria’s Secret, Adriana Lima, a anunțat că s-a căsătorit pentru a doua oară. Adriana Lima și-a oficializat…