A List Magazine ∙ December 15, 2020 ∙ 4 min read

DESPRE PREVENŢIE ŞI CUM POATE AJUTA HOMEOPATIA ÎN SEZONUL RĂCELILOR. 

Un organism cu o imunitate antrenată acționează asemenea unui scut și opune rezistență în fața activității microbilor și a infecțiilor virale; cu alte cuvinte, organismul are o capacitate mai mare de a-și păstra sănătatea și vigurozitatea. Însă, imunitatea nu este tot timpul antrenată, ea poate scădea din cauza stresului emoțional acut, a infecțiilor bacteriene sau virale, din cauza unei alimentații bogate în proteine și grăsimi, a excesului de zaharuri, a consumului excesiv de alcool sau tutun. Când imunitatea este slabă și protecția împotriva virușilor sau infecțiilor virale este foarte scăzută, atunci organismul se îmbolnăvește mai ușor. 

O imunitate antrenată ajută și la o rezistență mai mare în fața răcelilor sezoniere sau rinitelor. Rinita acută nu trebuie să ne sperie, însă poate neplăcută dacă organismul este slăbit sau dacă afecțiunea nu este tratată la timp. Rinita acută este, de fapt, o infecție virală ce debutează cu indispoziţie, senzaţie de frig, oboseală, cefalee, anorexie, uscăciunea foselor şi epifaringelui, prurit nazal, strănut, obstrucţie nazală. Ulterior apar rinoreea seroasă, lăcrimare, uneori hipoacuzie şi epistaxis (sângerarea nazală). În perioada de stare apare rinoreea mucopurulentă şi se constată congestia şi hipertrofia mucoasei nazale, cu prezenţa de secreţii abundente pe planșeul foselor nazale. Evoluţia este de obicei spre vindecare în 9-12 zile. 

DE CE APARE RINITA? 

Rinita apare, în general, în urma expunerii la frig, în medii aglomerate, din cauza oboselii zice și psihice, a consumului excesiv de alcool sau a malnutriției. Numită și coriza sau guturai, este o inflamaţie acută de tip cataral a mucoasei nazale. Transmiterea acestui virus se face prin contact direct şi aerogen: infecţia rămâne localizată în mucoasa naso-faringiană şi, prin multiplicările virale, se produc distrugeri celulare care favorizează suprainfecţia bacteriană. 

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE RINITĂ ȘI GRIPĂ? 

Ambele sunt infecții virale ale căilor respiratorii, însă pentru a le diferenția contează să observăm debutul bolii. Rinita debutează cu febră moderată, obstrucție nazală, strănut, tuse iritativă sau ochi roșii. Gripa, în schimb, debutează brusc cu febră înaltă 39–40 ̊C și cu modificarea radicală a stărilor, incluzând cefalee intensă, dureri ale globilor oculari, mialgii (dureri musculare), artalgii (dureri articulare), fatigabilitate (oboseală accentuată). Manifestările respiratorii cuprind rinoree, disfagie, disfonie (răgușeală) și tuse, care este inițial uscată, intensă, obositoare, dureroasă. La copii, gripa poate produce și manifestări digestive: greață, vărsături, inapetență, diaree. 

CUM RECUNOAȘTEM STAREA GRIPALĂ? 

Ştiaţi că gripa şi starea gripală sunt două patologii diferite? Acestea nu sunt provocate de aceiași factori, au durată diferită, însă au simptome similare, dar cu intensitate distinctă. Starea gripală poate evolua pe întregul sezon toamnă-iarnă şi se caracterizează prin febră moderată, oboseală trecătoare sau dureri de cap. 

Ştiaţi că în Franţa, de exemplu, între 700.000 şi 4,5 milioane de persoane consultă anual un medic pentru un simptom gripal? 

CUM POATE AJUTA HOMEOPATIA? 

Homeopatia poate o soluție interesantă în tratarea acestor afecţiuni, în vindecarea şi refacerea organismului, în „protecție imediată” (pentru a vă proteja atunci când cineva apropiat este bolnav) sau în prevenţie prin antrenarea imunităţii. În ţara noastră, ca şi la nivel mondial, sunt disponibile tratamente homeopatice care pot ajuta organismul în creşterea capacităţii acestuia de a reacţiona, a se apăra, reface sau în prevenţie. 

La primele simptome ale oricăreia dintre aceste afecţiuni discutați cu doctorul sau farmacistul dumneavoastră, care ar putea să vă indice un tratament homeopatic potrivit simptomelor. Medicul poate prescrie, de asemenea, un tratament pentru a reduce urmările acestor afecţiuni. 

Tratamentul homeopatic în aceste afecţiuni prezintă o eficacitate demonstrată de studii clinice, nu sunt înregistrate efecte secundare şi nu interacţionează cu alte medicamente, nu provoacă somnolenţă şi nici uscarea mucoasei bucale. 

Laboratoarele homeopatice caută să pună la dispoziția profesioniștilor din domeniul sănătății și a pacienților medicamente e ciente care nu sunt iatrogene, sau cu alte cuvinte, fără toxicitate. 

Related Posts

Alist Designers boutique: Idei de cadouri pentru Secret Santa

Ți-a picat la Secret Santa colega care adoră bijuteriile? Ați organizat un mic joc în familie și ai…

John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani

Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…

Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români

Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…

Cine a câștigat MasterChef 2024?

Câștigătoarea Masterchef 2024 a fost desemnată Georgiana Ene. Concurenta show-ului culinar a plecat acasă cu un premiu de…

Kate Moss, din nou singură

Kate Moss e o femeie singură și fără obligații după ce a pus capăt relației de nouă ani…

Robert De Niro și Ben Stiller, în Meet the Parents 4

Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo și Blythe Danner se află în discuții pentru a juca într-o…

Un Crăciun magic cu Lidl Deluxe

Sărbătorile sunt întotdeauna magice alături de familie și prietenii dragi. Dacă n-ai pus pe lista lui Moș Crăciun…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările din această perioadă. Iată ce ne-a…

Kate Middleton, pe lista scurtă a Personalităților Anului, alături de Kamala Harris, Elon Musk și Donald Trump

Prințesa de Wales Kate Middleton se află pe lista scurtă a personalităților anului, clasament realizat de publicația Time….

Sebastian Stan, actorul de origine română, dublu-nominalizat la Globurile de Aur

Nominalizările la Globurile de Aur au fost anunțate ieri, iar una dintre cele mai plăcute surprize l-a constituit…