A List Magazine ∙ November 22, 2023 ∙ 5 min read

Text de Eliza Tudor

Zilele trecute am avut plăcerea de a fi invitați la un eveniment extraordinar cu ocazia împlinirii celor 280 de ani de Moët & Chandon. Evenimentul a fost găzduit de o țară vecină, aflată la doar o oră și jumătate distanță de România cu avionul, tocmai în inima Serbiei, în Belgrad.

“The only pain I want in my life is champagne”  și nu orice șampanie, ci una care s-a născut acum 280 de ani și care a rămas în viețile oamenilor, onorând cu savoarea, eleganța și aromele ei, toate momentele importante ale vieții.

moet&chandon

Acesta este citatul care întregește cel mai bine experiența sârbească a celor trei zile petrecute în compania Moët & Chandon, un eveniment excepțional, organizat la cele mai înalte standarde din toate punctele de vedere. De la primirea călduroasă în camerele elegantului Hotel Hilton din Belgrad, până la cele mai sofisticate cine găzduite în două dintre cele mai cunoscute locații ale capitalei Belgrad: Clubul de Cabaret Lafayette și Salon 1905.

Aici am avut parte de momente unice și extraordinare, o experiență completă din toate punctele de vedere: culinar, muzical, dar și cultural, alături de cei aproximativ 350 de invitați, veniți din 15 țări, dar și de gazdele care au întreținut atmosfera în cel mai frumos mod posibil.

moet&chandon

Prima seară a fost încărcată de emoție prin diversitatea de acte artistice susținute de vedetele Clubului Lafayette, momente care au stârnit în fiecare dintre noi emoții diversificate. O experiență nouă pentru noi, care a constat în prezentarea a peste 20 de acte artistice într-o seară, nenumărate costume, interpretări, acrobații, a căror coregrafie se schimbă săptămânal, tocmai pentru a păstra o notă de mister și de unicitate.

Printre figurile cele mai importante care au onorat această seară se numără interpreta de jazz Lena  Kovačević de origine sârbă, invitată special a acestei seri, fiind și una dintre cele mai cunoscute cântărețe din Serbia, cea care în 2022 a deschis concertul Larei Fabian de la Arenele Belgrad.

A doua zi a presstrip-ului, activitățile au fost relaxante, prânzul a fost servit la Restaurant Hanami, iar a doua parte a zilei a fost concentrată pe activități de tipul handmade, unde participanții au avut ocazia să își personalizeze propria sticlă de Moët & Chandon brut.

Seara s-a încheiat cu o cină elegantă, o adevărată experiență culinară în interiorul unui restaurant fine dining, Salon 1905, cu o istorie remarcabilă în spate, o fostă bancă cooperativă înființată în 1882, care venea în ajutorul întreprinderilor mici, a oamenilor săraci și a meșteșugarilor cu scopul de a îmbunătății economia țării.

moet&chandon

Cina a constat în patru preparate excepționale gătite de Chef Mikhail Alekhin, împreună cu echipa sa, servite cu patru feluri de șampanie diferite: Gravlat de păstrăv cu sos de alge marine, servit cu Moet & Chandon Imperial, Risotto cu mazăre verde și scoici împreună cu Moet & Chandon Grande Vintage 2015, File de vițel cu piure de cartofi și sos, servit cu Moët & Chandon Grande Vintage Rose 2015, iar desertul, preferatul nostru, ce consta într-un cheesecake făcut din celebra cremă de caimac sârbesc cu înghețată de căpșuni, servit cu Moët & Chandon Rose Imperial.

moet&chandon

A treia zi și ultima, ne găsește de dimineață în restaurantul Hotelului Hilton din Belgrad, luând micul dejun împreună cu ceilalți participanți, schimbând impresii și experiențe și gândindu-ne la cele câteva cuvinte  pe care Nora Szegedi (Brand Manager Central Europe, Moët Henessy) le-a rostit la Aniversarea de 280 de ani Moët & Chandon, “că viața este plină de oportunități pe care să le celebrăm”.

Cheers to Moet & Chandon!

Cheers to opportunities to celebrate!

Cheers to life!

Foto: Stefan Jovanovic

Related Posts

Misiune de mamă: serbări, ședințe și alți demoni

De abia când s-au afișat rezultatele admiterii la facultate și am aflat că fiica mea urmează să plece…

Horoscopul săptămânii 6-12 ianuarie 2025

Anul începe cu multe provocări pentru unele dintre zodii. Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează…

Mesajul emoționant al lui Sebastian Stan la Golden: “România, te iubesc!”

Un român a urcat triumfător pe scena Golden Globes și ne-a emoționat cu discursul său. Sebastian Stan a…

Globurile de Aur 2025: lista câștigătorilor

Noaptea trecută a avut loc gala de decernare a Globurilor de Aur 2025, iar Emilia Pérez, cel mai…

Stresul financiar. Cum ne dăm cu stângul în dreptul când vine vorba de bani? 

… și ce putem face în legătură cu asta? Ne explică, atent și în amănunt, psihologul Raluca Anton….

Cele mai așteptate seriale din 2025

Sezoane noi din serialele tale preferate sau producții noi, perfecte pentru serile de bingeing: iată care sunt titlurile…

Vremea probabilă cu Mihai Jurca – Antena 1

Știu, înaintea tuturor, dacă ziua care se întinde în fața noastră va fi una frumoasă sau dacă ne…

Cele mai așteptate filme din 2025

Sunt filme pe care le așteptăm cu nerăbdare: remake-uri, continuări ale unor francize de succes sau povești pe…

Meseria, brățară de aur sau de tinichea?

Anii 1990 au marcat declinul școlilor de arte și meserii și au favorizat apariția „fabricilor de diplome” în…

Vremea probabilă cu Busu (Florin Busuioc) – PRO TV

Știu, înaintea tuturor, dacă ziua care se întinde în fața noastră va fi una frumoasă sau dacă ne…