Pe Oana o cunosc de-o viață. O știți și voi, mai întâi de la Abracadabra, apoi de la Școala Vedetelor, sau poate de la MTV, sau de la Vocea României. Cu siguranță, ați ascultat-o la radio… Este foarte activă și plină de energie, iar, de când a devenit mamă, Oana s-a implicat și în multe proiecte educaționale: predă la SNSPA, în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice, specializarea Media Emergentă, e implicată în proiecte internaționale la Bruxelles și Strasbourg ca de exemplu Promotor pentru Democratie al Parlamentului European și de curând a fost speaker la Arena Elevilor, un eveniment ce îi provoacă pe elevii și tineri de azi să iasă din bulă și să creadă în forțele proprii.
Cum s-a schimbat viața ta, de când ai devenit mamă? Ai început să vezi evoluția societății cu alți ochi?
De când sunt mama lui Petru Lucas mi s-a schimbat viața în cel mai frumos mod posibil. Am spus-o și în cercuri restrânse dar, mă bucur că am ocazia să o spun și public – nici sarcina și nici copilul nu ne impactează așa cum o face societatea după ce dobândim și acest statut, de mame. De la cutumele sociale care spun că femeile după ce nasc ar trebui să fie într-un fel sau altul până la chestiunile care țin de sănătate, educație, social… Cu toate că am resimțit o presiune suplimentară pentru că trebuie să fii și mamă, și femeie, și super angajată sau antreprenoare, și activă social, cultural, cred cu tărie că venirea lui Petru Lucas mi-a dat super puteri și totodată, ocazia de a evolua. Și mă bucur de fiecare secundă din această experiență!
Îți mai amintești primul tău job? Cum a pornit această pasiune pentru TV și radio?
Sunt un fel de prodigy. (râde) Mama a văzut televizorul color după 89 și a zis că asta trebuie să fac. A fost și este o vizionară în ceea ce privește cariera și evoluția mea. Primul casting l-am susținut la 5 ani și așa am ajuns la super emisiunea pentru copii, Abracadabra. În liceu a urmat Școala Vedetelor. La 20 de ani eram VJ MTV, dj la radio și actriță în seriale. La ProTV am fost co-prezentator la Vocea României și Sunt celebru, Scoate-mă de aici și pe rând, copywriter, marketing specialist, reporter, producător și Brand Manager. Nu mi-a plăcut niciodată să fiu doar fata simpatică de la TV așa că am îmbinat mereu proiectele în care apăream în fața camerei cu experiența din spatele camerei. După 4 ani în care am dezvoltat cel mai revoluționar produs digital la PROTV și am devenit primul Digital Host al producțiilor mari ale trustului, am decis să îmi încerc să îmi încerc puterile și singură și așa a apărut MEDIALIKE, casa de producție de conținut care din 2018 livrează conținut premium pentru peste 50 de brand-uri locale și internaționale.
Cât de mult crezi că te-a cizelat școala în primii ani de viață?
Mi-am iubit foarte mult profesorii, încă țin legătura cu o parte dintre ei. Eu am făcut 12 ani de școală la Nicolae Iorga în București și mi-a plăcut atât de mult mixul între disciplină și libertatea de a învâța prin joc și joacă încât am rămas și la liceu tot la Iorga deși, după capacitatea am avut medie și pentru alte licee. Cel mai mult cred că a contat faptul că ne-a fost cultivată pofta de învățătură. Și acum, o dată la 3 luni, simt nevoia să mai fac un curs, o specializare. În plus, am ajuns să predau la rândul meu. Cred în educație și cred că sistemul ar trebui adaptat nevoilor reale ale nativilor digitali de astăzi.
Ai fost unul dintre speakerii Arena Elevilor. Cum crezi că poate influența acest gen de evenimente elevii/tinerii din ziua de astăzi?
Know-how-ul nu se poate cumpăra.
Meseria se fură.
Inspirația vine din interacțiunea cu ceilalți.
E greu să hotărăști pentru restul vieții tale la o vârstă fragedă. În plus, e ok să vrei să încerci până găsești ceea ce te pasionează și te motivează cu privire la profesie. Nu degeaba se spune că dacă faci ceva ce îți place nu vei simți că muncești pentru tot restul vieții tale. Eu am acest noroc.
Arena Elevilor este un exercițiu pentru participanți. Îi ajută să își deschidă mintea ascultând poveștile unor oameni care au experimentat pe propria piele ce înseamnă democrația. Nu poți progresa rămânînd în propria bulă. Iar, Arena Elevilor te provoacă să ieți din bulă și să crezi în forțele proprii. Pentru că nu există cu adevărat nu pot. Există eventual, nu vreau. Dar noi, și vrem și putem.
Ce ai schimba la școala românească din prezent, dacă ai fi într-o poziție decizională?
Cu mare bucurie am primit invitația Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, SNSPA de a preda în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice, specializarea Media Emergentă, cursul de DIGITAL CONTENT PRODUCTION. Deci, cumva, pot vorbi și din postura de cadru didactic afiliat.
E nevoie de adaptare. Adaptarea la nevoile reale ale generației actuale. E cazul să luăm în calcul, la modul serios attention span-ul acestor generații native digital. Un mix între conținutul video, informațiile teoretice livrate cât mai succinct și multă practică.
Asta ar fi recomandarea mea și asta e metoda pe care merg cu studenții mei care au avut ocazia să stea de vorbă în cadrul cursurilor cu artiștii, evedetele, influencer-ii, specialiștii invitați dar, și cu ambasadori sau alți reprezentanți ai spațiului public European. Studenții mei au venit în vizită șa Virgin Radio și chiar au avut ocazia să lucrezez și să creeze deja pentru brand-uri mari internaționale ca urmarea a platformei interactive de studio pe care am construit-o pentru cursul de Digital Content Production pe care îl susțin la SNSPA.
Ce au nevoie tinerii din ziua de astăzi pentru a deveni antreprenorii pe care se bazează România în anii care urmează?
Încurajări, informații, inspirație, specializări, bugete. Într-un cuvânt – susținere!
Cursurile de educație financiară, comunicare, marketing, științe digitale & tehnologice și nu în ultimul rând, leadership și afaceri europene ar trebui predate la lice. Eu am mare încredere în generațiile tinere și cred că dacă au uneltele potrivite pot face performanță.
Cât despre evenimentul Arena Elevilor, iată ce spune co-fondatoarea Raluca Chişu
“Arena Elevilor din acest an este un prim pas al unui proiect amplu de promovare a educaţiei în România. A fost un eveniment menit să deschidă apetitul adolescenţilor pentru dezvoltare şi învăţare continuă, prin inspiraţia pe care o aduc exemplele de bune practici prezentate de profesionişti în diferite domenii. în Arenă nu au fost doar poveşti despre succes, ci şi despre riscurile şi provocările pe care orice carieră le aduce. Speakerii au încurajat vulnerabilitatea şi autenticitatea ca mod de a creşte durabil profesional şi personal. Experienţa mea de peste 14 ani ca antreprenoare m-a făcut să îmi doresc să merg direct către elevi. Am vrut să ştiu care sunt nevoile lor, frustrările lor, valorile în care cred. Ca angajatori, nu ne putem plânge la nesfârşit de generaţiile slab pregătite care ies din licee sau facultăţi. E nevoie să mergem noi la ei, să ştim cum gândesc, care sunt valorile lor despre muncă şi viaţă, ce îi motivează, ce îi sperie”, a declarat Raluca Chişu, co-fondatoare Arena Elevilor.
Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români
Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…
Cine a câștigat MasterChef 2024?
Câștigătoarea Masterchef 2024 a fost desemnată Georgiana Ene. Concurenta show-ului culinar a plecat acasă cu un premiu de…
Kate Moss, din nou singură
Kate Moss e o femeie singură și fără obligații după ce a pus capăt relației de nouă ani…
Robert De Niro și Ben Stiller, în Meet the Parents 4
Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo și Blythe Danner se află în discuții pentru a juca într-o…
Un Crăciun magic cu Lidl Deluxe
Sărbătorile sunt întotdeauna magice alături de familie și prietenii dragi. Dacă n-ai pus pe lista lui Moș Crăciun…
Kate Middleton, pe lista scurtă a Personalităților Anului, alături de Kamala Harris, Elon Musk și Donald Trump
Prințesa de Wales Kate Middleton se află pe lista scurtă a personalităților anului, clasament realizat de publicația Time….
Sebastian Stan, actorul de origine română, dublu-nominalizat la Globurile de Aur
Nominalizările la Globurile de Aur au fost anunțate ieri, iar una dintre cele mai plăcute surprize l-a constituit…
Dr. Mirela Istrati: „MUNCA MEA ESTE MAI MULT DECÂT UN ACT MEDICAL, ESTE DESPRE A REDA DEMNITATEA ȘI ÎNCREDEREA OAMENILOR”
Dentovita este prima clinică de wellbeing stomatologic din România. Printr-o experiență holistică, centrată atât pe actul medical, cât…
Charlene de Monaco, frumoasa Balului de Crăciun de la Monte Carlo
Prințesa Charlene de Monaco s-a aflat din nou în centrul atenției la Balul de Crăciun de la Hôtel…
Martin Garrix despre magia și energia UNTOLD: ‘Un festival care mă face să mă simt acasă”
De nouă ani UNTOLD, devenit fenomen global a reușit să redefinească experiența muzicală. Fiecare ediție de festival aduce…