Paste cu scoici de la Marea Neagră

Este o rețetă perfectă pentru cei care iubesc fructele de mare. Este simplă, rapidă și gustoasă, iar colega noastră Claudia Panțuroiu a testa-o zilele acestea. Iată rețeta!
INGREDIENTE:
4-500 g scoici curățate
3 căței de usturoi
o jumătate de ardei picant
2-3 bucăți mici de unt
ulei de măsline – cam o lingură
lime 1/2
vin alb 50 ml + apă 50ml
pătrunjel și un pachet de paste.
MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie să pune la călit untul și uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, ardeiul picant și un praf de sare. Se amesteca 3 minute. Se adaugă apoi zeama de la o jumătate de lime, coaja lime dată pe răzătoare, 50 ml apă și 50 ml vin alb. Se amestecă 3 minute. Se adaugă scoicile, Se pune capac și se lasă 5 minute. La final se adaugă pătrunjel tocat. Se pot manca simple sau cu paste. După ce se fierb pastele se pun în tigaie la final și se amestecă 3-5 minute (să absoarbă tot sosul lăsat de paste). Poftă bună!

Este o rețetă perfectă pentru cei care iubesc fructele de mare. Este simplă, rapidă și gustoasă, iar colega noastră Claudia Panțuroiu a testa-o zilele acestea. Iată rețeta!
INGREDIENTE:
4-500 g scoici curățate
3 căței de usturoi
o jumătate de ardei picant
2-3 bucăți mici de unt
ulei de măsline – cam o lingură
lime 1/2
vin alb 50 ml + apă 50ml
pătrunjel și un pachet de paste.
MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie să pune la călit untul și uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, ardeiul picant și un praf de sare. Se amesteca 3 minute. Se adaugă apoi zeama de la o jumătate de lime, coaja lime dată pe răzătoare, 50 ml apă și 50 ml vin alb. Se amestecă 3 minute. Se adaugă scoicile, Se pune capac și se lasă 5 minute. La final se adaugă pătrunjel tocat. Se pot manca simple sau cu paste. După ce se fierb pastele se pun în tigaie la final și se amestecă 3-5 minute (să absoarbă tot sosul lăsat de paste). Poftă bună!