Rețetă rapidă de primăvară by Chef Adrian Hădean- cartofi umpluți cu spanac și brânză

Untitled collage - 2020-04-04T205327.884

Astăzi mi s-a pus pata pe spanac, pentru că merge de minune cu brânză. Și iubesc brânză, am folosit trei tipuri chiar, spune Adrian Hădean care ne dă și o rețetă rapidă și delicioasă.

Ingrediente:
  • 6 cartofi medii albi
  • 50 g de unt
  • 2 linguri de smântână fermentată
  • 50 g de gorgonzola picantă
  • 50 g de camembert
  • 50 g de brie
  • 10 g de lemon grass (poate fi înlocuit cu ceapă verde foarte fragedă)
  • o mână sănătoasă de spanac proaspăt (poate fi folosit şi congelat, aproximativ 100 g)
  • sare şi piper proaspăt macinat
Mod de preparare:

Am încălzit cuptorul la 170 de grade. Am spălat cartofii, i-am şters cu un prosop curat, i-am înţepat cu o furculiţa şi i-am introdus într-o tavă, pe o hârtie de copt, în cuptor. Sunt gata când furculiţa pătrunde cu uşurinţă în cartof (la mine a durat aproximativ 1 oră).

Odată copţi, i-am lăsat 10 minute la temperatura camerei pentru a putea fi manipulaţi. I-am tăiat pe jumătate şi cu o lingură am scos miezul fiecărei jumătăţi lăsând cam o jumătate de cm până la coaja cartofului. Am piperat cojile goale, le-am sărat şi am adăugat unt cât un bob de mazăre în fiecare dintre ele (15 g de unt în total). Au revenit la cuptor pentru 15 minute.

Am fiert spanacul 1 minut cu un praf de sare şi l-am scurs foarte bine. Am pasat grosolan cu furculiţa miezul cartofilor şi am adăugat restul ingredientelor: lemon grass-ul în bucăţele mici, brânza, smântâna, piperul, restul de unt. Le-am amestecat şi am umplut cele 12 coji de cartofi. Am revenit cu tava în cuptor pentru ultimele 15 minute.

Citește mai multe rețete aici!

Untitled collage - 2020-04-04T205327.884

Astăzi mi s-a pus pata pe spanac, pentru că merge de minune cu brânză. Și iubesc brânză, am folosit trei tipuri chiar, spune Adrian Hădean care ne dă și o rețetă rapidă și delicioasă.

Ingrediente:
  • 6 cartofi medii albi
  • 50 g de unt
  • 2 linguri de smântână fermentată
  • 50 g de gorgonzola picantă
  • 50 g de camembert
  • 50 g de brie
  • 10 g de lemon grass (poate fi înlocuit cu ceapă verde foarte fragedă)
  • o mână sănătoasă de spanac proaspăt (poate fi folosit şi congelat, aproximativ 100 g)
  • sare şi piper proaspăt macinat
Mod de preparare:

Am încălzit cuptorul la 170 de grade. Am spălat cartofii, i-am şters cu un prosop curat, i-am înţepat cu o furculiţa şi i-am introdus într-o tavă, pe o hârtie de copt, în cuptor. Sunt gata când furculiţa pătrunde cu uşurinţă în cartof (la mine a durat aproximativ 1 oră).

Odată copţi, i-am lăsat 10 minute la temperatura camerei pentru a putea fi manipulaţi. I-am tăiat pe jumătate şi cu o lingură am scos miezul fiecărei jumătăţi lăsând cam o jumătate de cm până la coaja cartofului. Am piperat cojile goale, le-am sărat şi am adăugat unt cât un bob de mazăre în fiecare dintre ele (15 g de unt în total). Au revenit la cuptor pentru 15 minute.

Am fiert spanacul 1 minut cu un praf de sare şi l-am scurs foarte bine. Am pasat grosolan cu furculiţa miezul cartofilor şi am adăugat restul ingredientelor: lemon grass-ul în bucăţele mici, brânza, smântâna, piperul, restul de unt. Le-am amestecat şi am umplut cele 12 coji de cartofi. Am revenit cu tava în cuptor pentru ultimele 15 minute.

Citește mai multe rețete aici!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă