Rețetă rapidă de primăvară by Chef Adrian Hădean- cartofi umpluți cu spanac și brânză

Astăzi mi s-a pus pata pe spanac, pentru că merge de minune cu brânză. Și iubesc brânză, am folosit trei tipuri chiar, spune Adrian Hădean care ne dă și o rețetă rapidă și delicioasă.
Ingrediente:
- 6 cartofi medii albi
- 50 g de unt
- 2 linguri de smântână fermentată
- 50 g de gorgonzola picantă
- 50 g de camembert
- 50 g de brie
- 10 g de lemon grass (poate fi înlocuit cu ceapă verde foarte fragedă)
- o mână sănătoasă de spanac proaspăt (poate fi folosit şi congelat, aproximativ 100 g)
- sare şi piper proaspăt macinat
Mod de preparare:
Am încălzit cuptorul la 170 de grade. Am spălat cartofii, i-am şters cu un prosop curat, i-am înţepat cu o furculiţa şi i-am introdus într-o tavă, pe o hârtie de copt, în cuptor. Sunt gata când furculiţa pătrunde cu uşurinţă în cartof (la mine a durat aproximativ 1 oră).
Odată copţi, i-am lăsat 10 minute la temperatura camerei pentru a putea fi manipulaţi. I-am tăiat pe jumătate şi cu o lingură am scos miezul fiecărei jumătăţi lăsând cam o jumătate de cm până la coaja cartofului. Am piperat cojile goale, le-am sărat şi am adăugat unt cât un bob de mazăre în fiecare dintre ele (15 g de unt în total). Au revenit la cuptor pentru 15 minute.
Am fiert spanacul 1 minut cu un praf de sare şi l-am scurs foarte bine. Am pasat grosolan cu furculiţa miezul cartofilor şi am adăugat restul ingredientelor: lemon grass-ul în bucăţele mici, brânza, smântâna, piperul, restul de unt. Le-am amestecat şi am umplut cele 12 coji de cartofi. Am revenit cu tava în cuptor pentru ultimele 15 minute.

Astăzi mi s-a pus pata pe spanac, pentru că merge de minune cu brânză. Și iubesc brânză, am folosit trei tipuri chiar, spune Adrian Hădean care ne dă și o rețetă rapidă și delicioasă.
Ingrediente:
- 6 cartofi medii albi
- 50 g de unt
- 2 linguri de smântână fermentată
- 50 g de gorgonzola picantă
- 50 g de camembert
- 50 g de brie
- 10 g de lemon grass (poate fi înlocuit cu ceapă verde foarte fragedă)
- o mână sănătoasă de spanac proaspăt (poate fi folosit şi congelat, aproximativ 100 g)
- sare şi piper proaspăt macinat
Mod de preparare:
Am încălzit cuptorul la 170 de grade. Am spălat cartofii, i-am şters cu un prosop curat, i-am înţepat cu o furculiţa şi i-am introdus într-o tavă, pe o hârtie de copt, în cuptor. Sunt gata când furculiţa pătrunde cu uşurinţă în cartof (la mine a durat aproximativ 1 oră).
Odată copţi, i-am lăsat 10 minute la temperatura camerei pentru a putea fi manipulaţi. I-am tăiat pe jumătate şi cu o lingură am scos miezul fiecărei jumătăţi lăsând cam o jumătate de cm până la coaja cartofului. Am piperat cojile goale, le-am sărat şi am adăugat unt cât un bob de mazăre în fiecare dintre ele (15 g de unt în total). Au revenit la cuptor pentru 15 minute.
Am fiert spanacul 1 minut cu un praf de sare şi l-am scurs foarte bine. Am pasat grosolan cu furculiţa miezul cartofilor şi am adăugat restul ingredientelor: lemon grass-ul în bucăţele mici, brânza, smântâna, piperul, restul de unt. Le-am amestecat şi am umplut cele 12 coji de cartofi. Am revenit cu tava în cuptor pentru ultimele 15 minute.