Tipsuri pentru persoanele care au tendința de îngrășare. Dieta dr. Ovidiu Bojor

Untitled collage - 2022-09-06T163145.969

Ovidiu Bojor este supranumit părintele fitoterapiei româneşti. Academicianul, fondator al fitoterapiei moderne din țara noastră este autorul a mai multor cărţi şi tratate de fitoterapie. Iată care este filosofia sa pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată!

Potrivit specialistului, dietele drastice nu sunt soluţia potrivită pentru a slăbi, iar în ce priveşte regimul alimentar sănătos de menţinere a greutăţii normale, medicul fitoterapeut afirmă că acesta trebuie însuşit încă din copilărie.

Sfatul specialistului este să se controleze încă din copilărie regimul alimentar la persoanele care au tendinţa să se îngraşe. Potrivit medicului, trebuie schimbat obiceiul greşit de a face un cult din servirea mesei, în care domină plăcerea de a mânca.

Ovidiu Bojor mai recomandă ca regimul alimentar pentru persoanele care au tendinţa de îngrăşare sau obezitate să includă zilnic supe, salate de crudităţi, dar şi carne şi lactate, fructe, apă cu lămâie, suc de cictrice sau zeamă de varză, iar o zi pe săptămână să se țină post negru.

Academicianul mai recomandă în meniul zilnic salatele la începutul mesei, deoarece acestea dau senzaţia de saţietate. Putem consuma cu încredere roşii, spanac, praz, conopidă, dovlecei, morcov, ţelină, ardei gras, ridichi, ceapă crudă, varză albă etc.

Fitoterapeutul recomandă supe nu doar la prânz, ci şi dimineaţa. Pot fi supe de zarzavaturi, de sfeclă, de roşii, dar este important ca acestea să nu conţină găluşte sau paste făinoase.

O altă recomandare ar fi să se existe 5 mese pe zi, iar micul-dejun să fie obligatoriu. El afirmă că ultima masă servită trebuie să fie la ora 19.00.

Untitled collage - 2022-09-06T163145.969

Ovidiu Bojor este supranumit părintele fitoterapiei româneşti. Academicianul, fondator al fitoterapiei moderne din țara noastră este autorul a mai multor cărţi şi tratate de fitoterapie. Iată care este filosofia sa pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată!

Potrivit specialistului, dietele drastice nu sunt soluţia potrivită pentru a slăbi, iar în ce priveşte regimul alimentar sănătos de menţinere a greutăţii normale, medicul fitoterapeut afirmă că acesta trebuie însuşit încă din copilărie.

Sfatul specialistului este să se controleze încă din copilărie regimul alimentar la persoanele care au tendinţa să se îngraşe. Potrivit medicului, trebuie schimbat obiceiul greşit de a face un cult din servirea mesei, în care domină plăcerea de a mânca.

Ovidiu Bojor mai recomandă ca regimul alimentar pentru persoanele care au tendinţa de îngrăşare sau obezitate să includă zilnic supe, salate de crudităţi, dar şi carne şi lactate, fructe, apă cu lămâie, suc de cictrice sau zeamă de varză, iar o zi pe săptămână să se țină post negru.

Academicianul mai recomandă în meniul zilnic salatele la începutul mesei, deoarece acestea dau senzaţia de saţietate. Putem consuma cu încredere roşii, spanac, praz, conopidă, dovlecei, morcov, ţelină, ardei gras, ridichi, ceapă crudă, varză albă etc.

Fitoterapeutul recomandă supe nu doar la prânz, ci şi dimineaţa. Pot fi supe de zarzavaturi, de sfeclă, de roşii, dar este important ca acestea să nu conţină găluşte sau paste făinoase.

O altă recomandare ar fi să se existe 5 mese pe zi, iar micul-dejun să fie obligatoriu. El afirmă că ultima masă servită trebuie să fie la ora 19.00.

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă