Tort de bezea și ciocolată

20210305_212510-01 (1)

Chef Adrian Hădean recomandă o rețetă mai specială- tort de bezea cu ciocolată. Nu veți da greș cu acest desert și toată familia va fi fericită.

Ingredientele pentru blatul de bezea
  • albușurile de la 6 oua mari (cu gălbenușurile am mai făcut o tură de aluat de paste)
  • 300g de zahăr
  • un praf de sare
  • o linguriță de zeamă de lămâie
Ingredientele pentru cremă
  • 400ml de smântână pentru frișcă
  • 400g de ciocolată cu conținut ridicat de cacao
  • o lingurița de extract de vanilie
  • 30g de zahar
  • câteva nuci și alune, rumenite și măcinate (opțional)
Prepararea blatului

Într-un bol mare am pus albușurile, împreună cu sarea și cu zeama de lămâie și le-am bătut spumă. Apoi am adăugat zahărul, treptat, câte o lingură, amestecând cu mixerul la viteză mare. Este gata cand zahărul e complet încorporat.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

20210305_212510-01 (1)

Chef Adrian Hădean recomandă o rețetă mai specială- tort de bezea cu ciocolată. Nu veți da greș cu acest desert și toată familia va fi fericită.

Ingredientele pentru blatul de bezea
  • albușurile de la 6 oua mari (cu gălbenușurile am mai făcut o tură de aluat de paste)
  • 300g de zahăr
  • un praf de sare
  • o linguriță de zeamă de lămâie
Ingredientele pentru cremă
  • 400ml de smântână pentru frișcă
  • 400g de ciocolată cu conținut ridicat de cacao
  • o lingurița de extract de vanilie
  • 30g de zahar
  • câteva nuci și alune, rumenite și măcinate (opțional)
Prepararea blatului

Într-un bol mare am pus albușurile, împreună cu sarea și cu zeama de lămâie și le-am bătut spumă. Apoi am adăugat zahărul, treptat, câte o lingură, amestecând cu mixerul la viteză mare. Este gata cand zahărul e complet încorporat.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă