Nu știu voi, dar eu când mă gândesc la vară și la plajă, simt deja cum mă învăluie briza. Cu tot entuziasmul, vedem cu toții că în ultimii ani soarele a devenit ușor neprietenos și ne perpelește zilnic, „la foc mărunt”. Puține mai sunt orele în care soarele nu dogorește, iar radiațiile solare UV sunt periculoase pentru piele. Nu doar o dată, specialiștii au avertizat că expunerea la soare în exces este dăunătoare și crește riscul cancerelor de piele.
Dacă totuși îți place să ai pielea bronzată, pentru a reduce riscul de îmbătrânire prematură, apariția petelor pigmentare sau a cancerului de piele, este bine să respecți câteva reguli de bază. Nu uita să folosești loțiune cu factor de protecție, cu 30 de minute înainte de a te expune la soare. Alege intervalele orare recomandate de specialiști pentru a face plajă, iar în zilele toride de vară folosește pălăria și ochelarii de soare.
Vara asta poate fi vara în care facem alte alegeri
Acum să luăm un alt exemplu la fel de „arzător”, fumatul. Când îți aprinzi o țigară, e bine să știi că în procesul arderii sunt eliberate substanțe extrem de toxice atât pentru fumători, cât și pentru cei din jur. Arderea tutunului produce un amestec chimic complex pe care-l numim fum și care conține peste 6,000 de substanțe chimice. Autoritățile de sănătate publică au clasificat în jur de 100 dintre aceste substanțe ca fiind cauza sau potențiala cauză a bolilor asociate fumatului, cum ar fi cancerul și bolile cardiovasculare.
Sigur, bolile pot fi prevenite prin renunțarea totală la fumat. Dar ce facem cu cei care nu renunță la acest obicei?
Știința nu bate pasul pe loc și așa au apărut produsele fără fum. Nu înseamnă că alternativele fără fum nu sunt lipsite de riscuri, dar sunt o soluție mai bună decât continuarea fumatului. Ele elimină complet arderea tutunului și produc niveluri semnificativ mai reduse ale compușilor chimici nocivi în comparație cu fumul de țigară.
Așadar, există alternative mai bune pentru fumători, cât timp ținem cont că principala cauză a bolilor asociate fumatului este fumul rezultat în urma arderii tutunului, nu nicotina. Este adevărat că nicotina provoacă dependență și că nu este lipsită de riscuri, dar nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului
Cea mai sigură cale pentru a reduce riscurile asociate fumatului rămâne renunțarea completă la țigări. Pentru cei care nu renunță, alternativele fără fum pot reduce nocivitatea acestui obicei, atât pentru ei, cât și pentru cei din jurul lor. (P)
Material susținut de Philip Morris România
John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani
Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…
Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români
Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…
Cine a câștigat MasterChef 2024?
Câștigătoarea Masterchef 2024 a fost desemnată Georgiana Ene. Concurenta show-ului culinar a plecat acasă cu un premiu de…
Kate Moss, din nou singură
Kate Moss e o femeie singură și fără obligații după ce a pus capăt relației de nouă ani…
Robert De Niro și Ben Stiller, în Meet the Parents 4
Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo și Blythe Danner se află în discuții pentru a juca într-o…
Un Crăciun magic cu Lidl Deluxe
Sărbătorile sunt întotdeauna magice alături de familie și prietenii dragi. Dacă n-ai pus pe lista lui Moș Crăciun…
Alist Bazar. Noutățile săptămânii
Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările din această perioadă. Iată ce ne-a…
Kate Middleton, pe lista scurtă a Personalităților Anului, alături de Kamala Harris, Elon Musk și Donald Trump
Prințesa de Wales Kate Middleton se află pe lista scurtă a personalităților anului, clasament realizat de publicația Time….
Sebastian Stan, actorul de origine română, dublu-nominalizat la Globurile de Aur
Nominalizările la Globurile de Aur au fost anunțate ieri, iar una dintre cele mai plăcute surprize l-a constituit…
Dr. Mirela Istrati: „MUNCA MEA ESTE MAI MULT DECÂT UN ACT MEDICAL, ESTE DESPRE A REDA DEMNITATEA ȘI ÎNCREDEREA OAMENILOR”
Dentovita este prima clinică de wellbeing stomatologic din România. Printr-o experiență holistică, centrată atât pe actul medical, cât…