Sărbătorile în toată lumea asta mare înseamnă tradiții, înseamnă familia adunată în jurul mesei, cu bunătăți specifice fiecărei zone, cu gânduri bune și amintiri care să ne însoțească o viață.
De fiecare dată, în preajma celor mai importante sărbători, Lidl Deluxe vine cu idei savuroase, care să ne inspire și să ne ajute atunci când vorbim despre provocările unei mese festive, când vrem să-i mulțumim pe toți, fie că vorbim de membrii familiei sau prietenii dragi. E suficient să îndrăznim și să petrecem mai mult timp alături de ei și mai puțin timp în bucătărie.
Nu mai este un secret pentru nimeni gama Lidl Deluxe, care ne invită de fiecare dată să explorăm gusturi rafinate, oferindu-ne produse de calitate premium și un strop de magie în farfurie.
Deluxe este alegerea perfectă pentru sărbători, prin varietate, rafinament și prețuri care ne încântă. Chef Florin Dumitrescu ne invită să simțim împreună spiritul sărbătorilor și să explorăm noi posibilități culinare cu produse din gama Deluxe, dar să nu uităm nici de produsele culinare specifice acestei perioade.
Am selectat pentru voi câteva rețete, marca Florin Dumitrescu, pentru a aduce o notă modernă sărbătorilor.
Homar gratinat cu ores negru
Ingrediente: 4 bucăți ouă, 2 bucăți, homar, 150 g unt, 100 ml ulei de măsline, 2 bucăți lămâi, 1 legătură ceapă verde, 1 bucată ceapă, 150 g orez negru, sare.
Mod de preparare: Fierbem orezul negru în apă cu sare, apoi tragem la tigaie cu puțin unt, ulei și ceapa tocată. Facem un sos olandez în bain-marie cu gălbenușuri și unt clarifiat: lăsăm untul la foc mic să fiarbă până când ajunge lichid și îl turnăm peste gălbenușuri. Amestecăm cu grijă să nu tăiem sosul, adăugăm zeama de lămâie, iar la final presărăm doar frunze de ceapă verde tocate fin.
Tăiem homarul în jumătate, îl ungem cu ulei și îl condimentam cu sare.
Turnăm peste acesta sos olandez și punem la cuptor pe funcția de gratinare timp de 6-10 minute în functie de cuptor, sau până când sosul se rumenește frumos. Poftă bună!
Această rețetă este semnată de Chef Florin Dumitrescu.
Foitaj cu hribi și piure de castane
Ingrediente: 500 g foitaj, 300 g ciuperci hribi, 100 g ceapă, 80 g unt, 120 g castane, 250 ml smântână pentru gătit, 3 g cimbru, 1 bucată ou, 2 căței usturoi.
Mod de preparare: Într-o cratiță punem la topit untul și călim ceapa tocată mărunt și usturoiul tocat mărunt. Adăugăm hribii și-i lăsăm să se gătească.
Într-o altă crăticioară punem la fiert castanele în smântâna de gătit, cu câteva fire de cimbru proaspăt și usturoiul curățat. Imediat ce se hidratează castanele, le punem în blender și le pasăm până obținem un piure.
Tăiem aluatul de foitaj, îl umplem cu hribii gătiți și cu piureul de castane, îl rulăm ca pe un strudel, îl ungem cu oul bătut bine și îl coacem la 175°C timp de 30 de minute. Poftă bună!
Această rețetă este semnată de Chef Florin Dumitrescu.
Croissant cu cremă de brânză și caviar
Ingrediente: 2 bucăți croissante, 180 g cremă de brânză, 5 g ceapă verde, 30 g caviar de sturion, 50 g unt.
Mod de preparare: Tăiem croissantele în jumătate, pe lungime, și le ungem cu unt. Le lăsăm la cuptor la rumenit, apoi întindem crema de brânză, presărăm ceapa verde tocată mărunt și adaugăm caviarul. Servim cu o salată verde. Poftă bună!
Aceasta rețetă este semnată de Chef Florin Dumitrescu!
French toast cu cozonac
Ingredinete: 2 bucăți ouă, 100 ml lapte, 80 g zahăr brun, 4 felii cozonac, 250 g unt sărat, 200 g zahăr, 30 ml vinars, 80 ml smântână pentru gătit, 100 g miez de nucă și 4 linguri miere.
Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul brun și laptele și lăsăm feliile de cozonac la înmuiat peste noapte în baia de ou, la frigider. Pentru a prepara caramelul, topim zahărul într-o crăticioară, iar când este complet topit îl flambăm folosind vinars. Adaugăm smântâna de gătit, o încorporăm și la final adăugăm 50 de grame de unt.
Lăsăm caramelul să se răcească, iar într-o tigaie întinsă punem la topit untul sărat, apoi așezăm feliile de cozonac la prăjit. Le prăjim bine pe ambele părți.
După ce am prăjit toate feliile de cozonac, le ungem cu unt și le stropim cu miere și caramel, după gust. Putem presăra și nuca pisată, când totul este gata!
Aceasta rețetă este semnată de Chef Florin Dumitrescu.
Mai multe informații despre gama Deluxe sunt disponibile aici, iar mai multe rețete create de Chef Florin Dumitrescu găsiti aici!
George Soare a lansat acul de păr Tribute, un accesoriu realizat alături de Malvina Cservenschi, designerul casei de bijuterii Malvensky!
George Soare, un nume de referință în industria frumuseții și hairstyling-ului din România, creatorul brandului Tribute Salon, a…
Alist Bazar. Noutățile săptămânii
Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările din această perioadă. Iată ce ne-a…
Cum a fost la Crazy Christmas, ediția 2024
Crazy Christmas, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, a avut loc pe 7 decembrie, la Unirea…
Târguri magice de Crăciun și arta SĂRBĂTORILOR la JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL
În această perioadă a sărbătorilor, JW Marriott Bucharest Grand Hotel oferă o experiență de neuitat ce îmbină luxul,…
Interviu cu Mara Bugarin (Moromeții 3): „Pentru iubitorii primelor filme va fi palpitant să trăiască sensibilitatea, umorul și culoarea specifică lumii Moromeților‟
Ultima parte a trilogiei bazată pe romanele lui Marin Preda, Moromeții 3 urmărește destinul lui Niculae (Alex Călin),…
Antoniu Tămaș revine cu un nou single – „Din vina ta”
Antoniu Tămaș revine cu un nou single – „Din vina ta”. Piesa vorbește despre iubire, alegeri și emoțiile…
NOSTALGIA Imaginarium s-a încheiat cu peste 30.000 de mii de participanți în cele două zile de festival și cu tot atâtea prietenii pe viață
NOSTALGIA Imaginarium, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, și-a încheiat ediția de toamnă desfășurată la…
Anne Hathaway va juca în adaptarea cinematografică a uneia dintre cele mai citite cărți
Anne Hathaway (42 de ani) a mai câștigat un rol important de adăugat în portofoliul ei actoricesc, deja…
Cultural Ties la Stockholm, explorând stilul streetwear alături de Zalando
Am descoperit un oraș vibrant, cu multe evenimente artistice și locuri underground, adevărate hotspots care te imersează în…
Half Is Free Pink Edition te așteaptă la Cluj!
Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al sezonului, vine la Cluj pe 24 noiembrie 2024!…