La 90 de ani, Giorgio Armani deschide un nou restaurant la New York

giorgio armani

Giorgio Armani nu intenționează să se retragă prea curând din activitate și, pe lângă modă, acesta derulează și alte afaceri de succes. Unul dintre cei mai renumiți creatori de modă din lume își deschide un nou restaurant de lux la New York, pe Madison Avenue, lângă Central Park.

Se pare că stilul și mâncarea bună merg mână-n mână. Giorgio Armani își va pune semnătura pe un nou restaurant la New York, pe lângă cele care funcționează deja de ani de zile la Paris, Dubai, Milano și Tokyo.

La 20 de ani de când și-a fondat casa de modă care îi poartă numele, Giorgio Armani își deschidea și primul restaurant la Paris, ceea ce avea să devină o tradiție pentru designer, care a ridicat bucătăria italiană la rang de artă și în alte metropole ale lumii. Armani/Ristorante de la New York își deschide porțile toamna aceasta și își dorește să respecte ceea ce însuși Giorgio Armani a spus, la un moment dat: ”Singura limită este bunul gust”.

giorgio armani

Spațiul este decorat în stil contemporan, cu pardoseală de marmură și pereți din oglinzi. Restaurantul respectă și tradiția impusă de Giorgio Armani în toate aspectele activităților sale, și anume că pragmatismul dictează. Astfel, designerul și-a dorit ca fiecare dintre localurile sale să se adapteze specificului local. Antonio D’Angelo a lucrat ca bucătar personal al lui Armani înainte să devină coporate executive chef al tuturor restaurantelor Armani din 2020. Acesta își dorește să capteze esența zonei exclusiviste Upper East Side prin meniuri sezoniere care să-l distingă de celălalt local al creatorului de modă, Midtown, deschis în 2009, deasupra magazinelor Armani.

Noul restaurant Armani de pe Madison Avenue se dorește a fi un spațiu sofisticat, păstrând în același timp simplitatea elegantă al brandului Armani. Printre cele opt feluri-semnătură de pe meniurile Armani se vor regăsi Pappa al Pomodoro – supă de roșii și pâine cu cu mozzarella, inspirată din mâncarea toscană. De asemenea, pe meniu se mai regăsesc risotto Parmigiano Reggiano, servit cu fondue de șofran, dar și un preparat inspirat de New York, ravioli cu coaste ragu.

Unul dintre felurile de mâncare favorite ale lui Giorgio Armani este tortellini cu spanac și ricotta, asezonate cu unt și Grana Padano, un preparat care îi amintește de copilărie, de când i le prepara mama lui la prânzurile de duminică.

”Respectul pentru ingrediente este cel mai important. Ingredientele sunt pure, autentice, exact în spiritul Armani – niciodată nu se va întâmpla să nu recunoști un ingredient din farfurie”, spune D’Angelo.

Poate ca preparatele noastre sunt elaborate si prezentate în mod artistic… dar felurile mele de mâncare vor celebra întotdeauna frumusețea ingredientelor lor”, spune Armani, care rămâne, la 90 de ani, dedicat viziunii sale asupra eleganței.

Foto: www.armani.com

giorgio armani

Giorgio Armani nu intenționează să se retragă prea curând din activitate și, pe lângă modă, acesta derulează și alte afaceri de succes. Unul dintre cei mai renumiți creatori de modă din lume își deschide un nou restaurant de lux la New York, pe Madison Avenue, lângă Central Park.

Se pare că stilul și mâncarea bună merg mână-n mână. Giorgio Armani își va pune semnătura pe un nou restaurant la New York, pe lângă cele care funcționează deja de ani de zile la Paris, Dubai, Milano și Tokyo.

La 20 de ani de când și-a fondat casa de modă care îi poartă numele, Giorgio Armani își deschidea și primul restaurant la Paris, ceea ce avea să devină o tradiție pentru designer, care a ridicat bucătăria italiană la rang de artă și în alte metropole ale lumii. Armani/Ristorante de la New York își deschide porțile toamna aceasta și își dorește să respecte ceea ce însuși Giorgio Armani a spus, la un moment dat: ”Singura limită este bunul gust”.

giorgio armani

Spațiul este decorat în stil contemporan, cu pardoseală de marmură și pereți din oglinzi. Restaurantul respectă și tradiția impusă de Giorgio Armani în toate aspectele activităților sale, și anume că pragmatismul dictează. Astfel, designerul și-a dorit ca fiecare dintre localurile sale să se adapteze specificului local. Antonio D’Angelo a lucrat ca bucătar personal al lui Armani înainte să devină coporate executive chef al tuturor restaurantelor Armani din 2020. Acesta își dorește să capteze esența zonei exclusiviste Upper East Side prin meniuri sezoniere care să-l distingă de celălalt local al creatorului de modă, Midtown, deschis în 2009, deasupra magazinelor Armani.

Noul restaurant Armani de pe Madison Avenue se dorește a fi un spațiu sofisticat, păstrând în același timp simplitatea elegantă al brandului Armani. Printre cele opt feluri-semnătură de pe meniurile Armani se vor regăsi Pappa al Pomodoro – supă de roșii și pâine cu cu mozzarella, inspirată din mâncarea toscană. De asemenea, pe meniu se mai regăsesc risotto Parmigiano Reggiano, servit cu fondue de șofran, dar și un preparat inspirat de New York, ravioli cu coaste ragu.

Unul dintre felurile de mâncare favorite ale lui Giorgio Armani este tortellini cu spanac și ricotta, asezonate cu unt și Grana Padano, un preparat care îi amintește de copilărie, de când i le prepara mama lui la prânzurile de duminică.

”Respectul pentru ingrediente este cel mai important. Ingredientele sunt pure, autentice, exact în spiritul Armani – niciodată nu se va întâmpla să nu recunoști un ingredient din farfurie”, spune D’Angelo.

Poate ca preparatele noastre sunt elaborate si prezentate în mod artistic… dar felurile mele de mâncare vor celebra întotdeauna frumusețea ingredientelor lor”, spune Armani, care rămâne, la 90 de ani, dedicat viziunii sale asupra eleganței.

Foto: www.armani.com

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă