Tort de mere. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Chef Adi Hădean ne propune pentru weekendul care vine să încercăm o rețetă cu mere, foarte interesantă. Pentru tortul de mere aveți nevoie de: 210 g faina, 8 ouă, 175g zahăr, 50 ml ulei, 5 g praf de copt, un praf de sare și esență de vanilie.
Mod de preparare:
În primul rând să povestim un pic despre două aspecte. Primul lucru sunt merele. Eu am folosit mere golden, deoarece cred că sunt mai puțin zemoase, și rămân tari de-alungul coacerii. Și este foarte important să-și păstreze forma, ca la final să arate bine când îl răsturnăm. Iar cel de-al doilea aspect este forma în care coacem tortul. Trebuie folosită o cratiță, nu o formă pentru tort cu fund detașabil, deoarece din aceea va curge tot lichidul lăsat de mere. Eu am folosit o cratiță cu diametrul de 25 cm.
Caramelul
Primul pas a fost să pregătesc caramelul. Într-o tigaie mică, am pus 100 grame zahăr la topit, fără să amestec in el.
După ce s-a topit, am adăugat cele 25 de grame de unt și am amestecat bine. După ce s-a încorporat, l-am turnat fierbinte in cratiță, și l-am întins bine pe fund și margini. Am dat deoparte.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Chef Adi Hădean ne propune pentru weekendul care vine să încercăm o rețetă cu mere, foarte interesantă. Pentru tortul de mere aveți nevoie de: 210 g faina, 8 ouă, 175g zahăr, 50 ml ulei, 5 g praf de copt, un praf de sare și esență de vanilie.
Mod de preparare:
În primul rând să povestim un pic despre două aspecte. Primul lucru sunt merele. Eu am folosit mere golden, deoarece cred că sunt mai puțin zemoase, și rămân tari de-alungul coacerii. Și este foarte important să-și păstreze forma, ca la final să arate bine când îl răsturnăm. Iar cel de-al doilea aspect este forma în care coacem tortul. Trebuie folosită o cratiță, nu o formă pentru tort cu fund detașabil, deoarece din aceea va curge tot lichidul lăsat de mere. Eu am folosit o cratiță cu diametrul de 25 cm.
Caramelul
Primul pas a fost să pregătesc caramelul. Într-o tigaie mică, am pus 100 grame zahăr la topit, fără să amestec in el.
După ce s-a topit, am adăugat cele 25 de grame de unt și am amestecat bine. După ce s-a încorporat, l-am turnat fierbinte in cratiță, și l-am întins bine pe fund și margini. Am dat deoparte.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!